Uskalla ajatella toisin "Poliitikot eivät koskaan syytä sinua ahneudesta kun haluat muiden rahoja, ainoastaan silloin kun haluat pitää omasi" - Joseph Sobran

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 8 min 20 s sitten

Matti Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä

59 min 8 s ago

Eduskunnan puhemies Matti Vanhaselta (kesk) leikattiin munuaissyöpä. Vanhanen kertoi sosiaalisessa mediassa lisätietoa operaatiosta, jonka vuoksi hän jäi sairauslomalle.

”Sain viikolla tulokset munuaiskasvaimesta tehdystä patologisesta tutkimuksesta. Kyseessä oli munuaissyöpä, joka siis jo hoidettiin poistamalla toinen munuaisista. Jatkohoitoja ei tarvita. Tilannetta seurataan kuvauksilla 10 vuotta”, Vanhanen kirjoittaa.

Punaisen lihan myynti laskee – Kesko sanoo sen ääneen: ”Tämä ei ole ohimenevä juttu”

1 tunti 12 min ago

Suomalaisten ruokavalio on keventynyt, ja se näkyy punaisen lihan myynnin laskuna, Talouselämä kertoo. Siipikarjan ja lihaa korvaavien tuotteiden myynti kasvaa.

Porsaan pihvien ja fileiden myynti on ollut K-ruokakaupoissa miinuksella viimeisen puolen vuoden ajan, kertoo Keskon osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen.

”Tästä tullaan tekemään kyselyitä ihan ministeritasolla asti – Finnairin henkilöstö suuttui ulkoistuspäätöksestä

26.6.2019 19:51

Finnair siirtää Delhin-reitin alihankinnan piiriin loppuvuodesta. Aiemmin yhtiö on siirtänyt Singaporen- ja Hongkongin-reittien matkustamopalvelun alihankintaan.

Delhin-reitin ulkoistamisella ei ole välitöntä vaikutusta Helsingissä työskentelevän matkustamohenkilökunnan määrään. Aiemmin Finnair on siirtänyt Singaporen- ja Hongkongin-reittien matkustamopalvelun alihankintaan. 

Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen (SLSY) puheenjohtajan Jari Toivosen mielestä Finnairin toiminta herättää kysymyksiä.

Suomi luopui varallisuusverosta, USA:ssa rikkaat vaativat sellaista – Pääekonomisti: Suomessa olisi kolme perustetta

26.6.2019 19:14

Yhdysvalloissa joukko maan ultrarikkaita julkaisi maanantaina avoimen kirjeen, jossa he peräänkuuluttavat varallisuusveroa maan rikkaimmalle 0,1 prosentille.

Erilaisia varallisuusveroja on ollut useissa maissa, mukaan lukien Suomessa, missä varallisuusvero lakkautettiin vuoden 2006 alussa. Voisiko varallisuusvero tehdä paluun Suomeen? Olisiko siitä mitään hyötyä?

Kauppasodassa ratkaiseva käänne ensi viikonloppuna? ”Asetelma on elänyt pelottavaa hiljaiseloa viime viikot”

26.6.2019 18:43

Perjantaina Japanin Osakassa alkavasta G20-kokouksesta odotetaan Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasodan vedenjakajaa. Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu ennustaa, että markkinoilla liikkeet voivat olla suuriakin riippuen siitä, löytävätkö presidentit Donald Trump ja Xi Jinping kadottamansa yhteisen sävelen vai ajaudutaanko yhä syvemmälle kauppasodan suohon.

Mika Kari tiedusteluvaliokunnan johtoon

26.6.2019 18:04

Eduskunnan uuden tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin sdp:n kansanedustaja Mika Kari ja varapuheenjohtajaksi perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo.

Tiedusteluvalvontavaliokunnan tehtävänä on toimia siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan parlamentaarisena valvojana. Valiokunta on myös suojelupoliisin muun toiminnan parlamentaarinen valvoja.

Tiedustelulait tulivat voimaan kesäkuun alussa. Viranomaiset saivat lakien myötä uusia valtuuksia muun muassa verkkotiedusteluun.

Riita ”Isis-naisista” repesi uudelleen – Jihadismin tutkija: ”Tässä viattomuuden moraaliset rajat hämärtyvät”

26.6.2019 17:46

Väittely terroristijärjestö Isisin toiminnassa mukana olleiden, nyt Lähi-idän konfliktialueen leireillä olevien suomalaisten tuomisesta Suomeen on saanut uusia kierroksia keskiviikkona. 

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo linjasi yksiselitteisesti, ettei Suomen pidä auttaa niin sanottuja Isis-vaimoja palaamaan. 

”En tunne mitään sympatiaa niitä kohtaan, jotka ovat vapaaehtoisesti lähteneet Suomesta palvelemaan terroristijärjestöä. Lasten kohdalla pitää harkita tapauskohtaisesti”, Orpo tviittasi. 

Tutkija varoittaa uusista kyberiskuista Iranin ja USA:n välillä: ”Saattaa lähteä kokonaan käsistä”

26.6.2019 16:45

Ajatuspaja Eurasia Groupin tutkija Kevin Allison odottaa Iranin vastaavan Yhdysvaltojen kyberiskuun, joka kohdistui Iranin ohjusjärjestelmiin. 

Heidi Hautala Euroopan parlamentin kokoonpanosta: ”Olemme aivan uudenlaisessa tilanteessa”

26.6.2019 15:46

Euroopan parlamentin Vihreät/EVA-ryhmä on valinnut Heidi Hautalan (vihr) ehdokkaakseen Euroopan parlamentin varapuhemieheksi. Hän käyttää tittelistä nimitystä varapuheenjohtaja.

Lopulliset valinnat parlamentin puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajiksi tehdään parlamentin täysistunnossa heinäkuussa.

Antti Rinne ärähti perussuomalaisille: ”Jos mitään ei tehdä, satoja miljoonia ihmisiä saattaa lähteä liikkeelle sieltä”

26.6.2019 15:27

Oppositiopuolue perussuomalaiset kyseenalaisti keskiviikkona ilmastopolitiikan nostamisen Suomen EU-puheenjohtajuuskauden pääteemaksi. 

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan Suomen EU-puheenjohtajakauden painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus.

”Se tarkoittaa sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteena on, että keskeiset elementit tälle suunnitelmalle olisi sovittu Eurooppa-neuvostossa vuoden 2019 loppuun mennessä”, Rinne sanoi eduskunnalle keskiviikkona antamassaan pääministerin ilmoituksessa.

Keskustan johtoon pyrkivä Katri Kulmuni raottaa linjaansa: ”Ei vasemmalle eikä oikealle”

26.6.2019 15:01

Elinkeinoministeri, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kertoi keskiviikkona pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi.

Kysyimme tuoreeltaan Kulmunin ilmoituksen jälkeen, millaista linjaa hän ajaisi keskustan puheenjohtajana. Kulmuni korostaa vastauksessaan aluepolitiikkaa eli politiikkaa, jolla vaikutetaan esimerkiksi maaseudun taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen.

Kauppa vastaa ministerille: ”Yksisilmäinen näkemys – Private label pärjää, jos brändituote ei tuo lisäarvoa”

26.6.2019 14:26

Hallituksen aikeet kaupan omien merkkien eli private label -tuotteiden suhteen ovat yhä mysteeri kaupan alalle, kertoo Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) toimitusjohtaja Kari Luoto. Luodon mukaan maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) julkiset puheet asiasta eivät ole selventäneet tilannetta.

Antti Rinteeltä suuntaviivat Suomen puheenjohtajakaudelle ja piikki EU:n arvostelijoille: ”Jos EU ei määrittele sääntöjä, sen tekee joku muu”

26.6.2019 14:15

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan Suomen EU-puheenjohtajakauden painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus.

”Se tarkoittaa sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteena on, että keskeiset elementit tälle suunnitelmalle olisi sovittu Eurooppa-neuvostossa vuoden 2019 loppuun mennessä”, Rinne sanoi eduskunnalle keskiviikkona antamassaan pääministerin ilmoituksessa.

Pääministeri korosti, että ilmastonmuutoksen vastaiset toimenpiteet on tehtävä sosiaalisesti oikeudenmukaisesti. 

Osutko keskipalkkaan? – Parhaiten palkattu kymmenes tienaa vähintään 5653 €/kk

26.6.2019 12:51

Yksityisellä sektorilla kokoaikatyötä tekevien palkansaajien keskipalkka oli viime vuonna 3 691 euroa, kertoo Tilastokeskus. Mediaanipalkka oli 3 278 euroa.

Kokonaisansioihin lasketaan kuukausipalkan lisäksi työaikalisät, luontoisedut ja myyntipalkkiot, mutta ei ylitöitä tai tulospalkkioita.

Katri Kulmuni pyrkii keskustan puheenjohtajaksi – Kaikkoselle haastaja

26.6.2019 10:06

Elinkeinoministeri, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pyrkii keskustan puheenjohtajaksi.

”Mie oon tullut siihen johtopäätökseen, että pyrin keskustan puheenjohtajaksi”, Kulmuni kertoi tiedotustilaisuudessaan keskiviikkona.

Kulmuni kuvasi puheessaan vaalitappioita kärsineen keskustapuolueen tilaa vakavaksi. Hän totesi haluavansa tehdä keskustasta jälleen sellaisen vaikuttamisen välineen, jollaiseksi se on syntynyt.

18 superrikasta vetoaa USA:n presidenttiehdokkaisiin – Haluavat uuden varallisuusveron

26.6.2019 09:35

Joukko yhdysvaltalaisia erittäin rikkaita ihmisiä julkaisi maanantaina avoimen kirjeen, jossa he kannattavat superrikkaille uutta varallisuusveroa.

Avoimen kirjeen on allekirjoittanut joukko vaikutusvaltaisia rikkaita yhdysvaltalaisia, kuten suursijoittaja George Soros, Facebookin toinen perustaja Chris Hughes ja miljardööri Charlie Mungerin tytär Molly Munger.

EVA:n kysely: Enemmistö suomalaisista valmiita tinkimään elintasostaan ympäristön hyväksi – mutta autoilussa ja lihansyönnissä tulee raja vastaan

26.6.2019 09:17

Enemmistö suomalaisista on periaatteessa valmiita muuttamaan elämäntapojaan ympäristön suojelemiseksi, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA kertoo arvo- ja asennetutkimukseensa pohjautuen.

Elintavoistaan tinkimään valmiiden suomalaisten joukko on kuitenkin pienempi kuin kymmenen vuotta sitten, jolloin valmius oli viimeksi huipussaan. Laajimmillaan kansalaisten valmius elintasosta tinkimiseen oli vuonna 1992.

Ministeri Lepältä kovat ukaasit kaupalle – ”On päivänselvää, että tähän pitää saada muutos”

26.6.2019 07:50

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) työlistalla on useita asioita, joilla hallitus aikoo suitsia päivittäistavarakaupan vahvaa asemaa ruokaketjussa.

”Suomen päivittäistavarakauppa on EU:n kannattavimpia ja maatalous EU:n heikoimmin kannattavia. Tämä epätasapaino ei ole vain suomalainen ilmiö, mutta meillä se on poikkeuksellisen vahva. Sille on tehtävä jotain.”

Paavo Arhinmäki kuittaa kokoomukselle: ”Puheet levällään kuin Jokisen eväät”

25.6.2019 19:47

Hallituspuolue vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ihmettelee oppositiopuolue kokoomuksen edustajien toimintaa tämän vuoden toisen lisätalousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa tiistaina. 

”Tänään eduskunnassa kokoomuksen puheet olivat levällään kuin jokisen eväät. Ensin kokoomus on leikannut kaikesta. Ja kun nyt näitä leikkauksia korjataan, kokoomus pitää korjauksia liian pieniä. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”, Arhinmäki tviittaa.

”Ministerivastuun alla ei voi enää puhua pötyä - Demarit selittelevät tätä fuulausta vielä pitkään”

25.6.2019 19:12

Oppositiopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kansanedustajat ovat nostaneet tiistaina uudelleen esiin hoitajamitoituksen sekä uuden perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) ja pääministeripuolue sdp:n toiminnan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat