Uskalla ajatella toisin "Poliitikot eivät koskaan syytä sinua ahneudesta kun haluat muiden rahoja, ainoastaan silloin kun haluat pitää omasi" - Joseph Sobran

Miksi köyhyyden ja syrjäytymisen syihin ei tartuta?

Hallitusohjelma on puhututtanut, etenkin perusturvan; työttömyyspäivärahan 100 e:n ja  toimeentulotuen 6 % korotukset.

Mutta miksi olennainen ja keskeinen asia ei puhututa yhtä paljon eli mistä työttömyys johtuu joka on suurin köyhyyden ja syrjäytymisen aiheuttaja eli miksi vain seuraukset puhututtavat mutta eivät syyt?

On hedelmätöntä tarttua seurauksiin. Se vain vahvistaa turhanpäiväistä poliittista sirkusteatteria ja sen jatkumista.

Asiat olisivat toisin eli paljon paremmin jos kansalaiset puuttuisivat syihin yhtä innolla kuin seurauksiin. Helppoa tietä ei ole olemassa.

 

Suurin syy työttömyyteen on yleissitovuus*,  josta Olli Juntunen artikkelissaan Yleissitovuus aiheuttaa työttömyyttä sanoo mm. "yleissitovuus on myrkkyä huono-osaisille


Toinen syy on minimipalkka jota selvitetään VAPAASANA.net:n artikkelissa Vasemmisto: Minimipalkka aiheuttaa työttömyyttä ja syrjäytymistä
mm.

 

"Miksi poliitikot lähtevät mukaan tällaiseen huijaukseen?

He voivat näin ostaa suosiota tietyiltä eturyhmiltä niiden nimettömien uhrien kustannuksella, jotka jäävät ilman töitä. Järjestäytyneet ammattiliitot lobbaavat minimipalkkalakien puolesta juuri siksi, että se estää heikommin tuottavia työntekijöitä kilpailemasta heidän kanssaan. "

 

Verotus myös aiheuttaa työttömyyttä puhumattakaan työttömyysloukuista/kannustinloukuista jossa sosiaalituet ovat lähes sama tai jopa parempi kuin palkka niin työtä ei ole mielekästä ottaa vastaan.

Valtio siis itse aiheuttaa toimillaan työttömyyttä ja keinot joilla se yrittää tilannetta ovat absurdit ja joilla vain työttömien tilannetta pahennetaan nöyryyttämällä heitä aktivoimistoimenpiteillä eli "työharjoitteluilla", kurssituksilla, työelämävalmennuksilla eli kaikennäköisillä tempputyöllistämisillä ja -kouluttamisilla. Tällä vaikeutetaan myös valtiontaloutta kustantamalla edm. verovaroista tai valtionvelalla. Eli vaikeutetaan kaikkien kansalaisten tilannetta.

On todennäköistä että näitä työttömyyttä aiheuttavia sääntelyitä ei tulla poistamaan vaikka se perusedellytys työllisyyden lisäämiseksi olisi. Poliittiset päättäjämme  eivät kykene todellisiin, ratkaiseviin muutoksiin, talouden tuntemuksen, periaatteellisuuden ja rohkeuden heiltä puuttuessa.

Eli he jatkossakin suostuvat etujärjestöjen lobattavaksi ja  tyytyvät sitten tekemään vain sitä hölmöläisen peittoa ja hämäävät kansalaisia puhumaan seurauksista eikä syistä. Näin ollen mikään ei tule muuttumaan kuin vain suuren ja perusteellisen romahduksen kautta.

Ja siihen loppuvat pikkukiistelyt perusturvan korotuksesta...

 

Ay-liike hämää myös tehokkaasti kansalaisia kuten O. Juntunen tuo edm. kirjoituksessaan esille:

"Ammattiyhdistysliike on rasistinen. Se estää ulkomaista työnvoimaa tulemasta maahamme uhkaillen suomalaisten työllisyyden heikkenevän ja palkkojen alenevan siirtolaisten tuolon myötä, ja siksi haluaa sulkea rajamme. Tämä on tehokasta politiikkaa, sillä sen ansiosta monet suomalaiset luulevat ammattiyhdistysliikkeen puolustavan suomalaisten palkkatasoa ja työllisyyttä. Tämä estää heitä näkemästä, että ammattiyhdistysliike on vastuussa suomalaisten alhaisista palkoista ja työttömyydestä."

Ihmetystä herättää myös siis se että harmaasta taloudesta ja sen kasvamisesta ollaan niin huolissaan ja varsinkin ehdotuksista sen taltuttamiseen sillä eikö harmaa talous ole vain johdonmukainen seuraus hyvin jäykästä ja järjetttömästä työmarkkinapolitiikastamme ynnä muusta sääntelystä korkeine veroineen ja päättäjiemme moraalittomuudesta(eivät kanna vastuuta)?

A-L

 

*Työehtosopimusten (TES) yleissitovuus säädettiin Suomeen v. 1970 kokoomuslaisen aloitteesta.

Aiheeseen liittyvää:  http://liberalismi.net/wiki/Sis%C3%A4piiri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Kalle Virtanen

Miksi valtio ei luo työpaikkoja. Kekkonen osasi hoitaa työllisyyttää työllistämistöillä.

Taha Islam

Siihen ei ole varaa. Puoluetuet söivät työllistämistuet ja lisäksi on se hallitsematon maahanmuuttotulva.

Pohjan Akka

Eihän valtio (kunnat) osaa kouluttaa sellaisia ihmisiäkään, jotka pystyvät töihin. Työnantajat joutuvat kouluttamaan.

Siksi on myös täysin järjen vastaista, että oppisopimuskoulutuksesta otetaan rahaa pois. Eihän se nytkään ole riittänyt.

Taha Islam

Juuri näin. Ja kulutusverot pois.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

En kommentoi tätä sitovuusasiaa, mutta minusta yksi tärkeä syrjäytymisen syy on 10-29 vuotiatten lasten/nuorten/nuorten aikuisten mentoroinnin puute: oppilaaohjaus, ammatinvalintapsykologi, ohjatut työharjoittelut, nuorilla luottamukselliset aikuiset lähellä jne.

Jos nuorilla on elämää tuntevia aikuisia, joiden kanssa voi keskustella perin pohjin elämästä, työmarkkinoista, elämänhallinnasta, urasuunnittelusta jne, niin se auttaa kovasti, koska heille tulee positiivisempi kuva tulevaisuudesta ja luottamus omaan selviytymiseen.

Pohjan Akka

Tämä pitää paikkansa, monen lapsen kohdalla jo kehdosta lähtien. Isovanhemmilla on iso rooli, jos he ovat viisaita.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Työttömyys johtuu siitä, että työttömät jäävät kotipaikkakunnilleen, eivätkä muuta Helsinkiin työn perässä.

Maaseutu pitäisi tyhjentää pikimiten,niin kuin Ruotsi teki jo vuosikymmeniä sitten, eikä keinotekoisesti pitää siellä ihmisiä työttömyyskortistossa,

Hyvä, että sinäkin vaadit suoraan syihin puuttumista.

jarno pelkonen

Just. Hienoa. Eli kaikki työttömät sinne Helsinkiin....

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Sillähän kaikki ratkeaa, kun me kaikki pakkaudumme Helsinkiin, jossa jo entuudestaan on asuntopulaa ja sitäpaitsi törkeän kallista asua xD Joo ei kiitos...

PS: Aika mielenkiintoista, että toiset yhtä "järkevät" kaikki-korjaantuu-muuttamisella -filosofit ovat aivan päinvastaista mieltä: että työttömien nimenomaan pitäisi asua maaseudulla, kun siellä on halvempaa asua. Hohhoijaa, koittaisitte nyt päättää mihin haluatte työttömät rahdata?

Pohjan Akka
Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Suomi tulisi jakaa itsehallinnollisiin alueisiin, jotka muodostavat puolustusliiton. On rasittavaa katsoa, kuinka näin eripurainen kansa vetää jokainen köyttä eri suuntiin.

Anna-Leena, oletko samalla kannalla kanssani? Suomi jaettava itsehallinnollisiin alueisiin ja näille alueille kohtalaisen laaja sisäinen lainsäädäntövalta?

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Suomi tulisi jakaa itsehallinnollisiin alueisiin, jotka muodostavat puolustusliiton. On rasittavaa katsoa, kuinka näin eripurainen kansa vetää jokainen köyttä eri suuntiin."

Olen kyllä ennenkin todennut tämän, mutta yhä edelleen on kompattava ja mainittava, että olen tasan samaa mieltä!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Anna-Leena, miksi et vastaa kysymykseeni?

Anna-Leena Nieminen

Koska en osaa vastata :)

No ei ihan näin, mutta olen miettinyt kysymystäsi muutamaan kertaankin. Ja näen että se edellyttää sitten mahdollisimman vapaata valtiota eli esim. yövartijavaltiota vai miten muuten tuollainen käytännössä eli toteutus onnistuisi...

Esim. kuka tai mikä jakaisi alueet?

Käyttäjän dekooderi kuva
Taavi Haukivirta

Millä periaatteella alueet muodostettaisiin? Suomi on jo alueellisesti jakautunut kulttuurisesti ja paikallisilla on usein pitkät juuret kotiseutuunsa. Nyt ei ole mitään takeita, etteivätkö he joutuisi mielivaltaisen radikaalien muutosten eteen kun alueellinen politiikka saisi valtakunnasta riippumattomana määritellä modus operandinsa lainsäädäntöä myöten. Pitääkö paikallisten asukkaiden muuttaa pois heidän henkilökohtaisesti suosimaansa politiikkaa lähempänä olevalle alueelle, välittämättä sukulaissuhteista, ystäväpiiristä ja työpaikasta? Tuleeko tällä reseptillä hyvä yhteiskunta? Eivätkö yritykset ja pienyrittäjät sekä hyvätuloiset siirtyisi vähemmän säädeltyyn lääniin, työkykyiset ja laiskat tai työkyvyttömät köyhät sosialistisiin lääneihin jotka lupaavat kantaa pientä ihmistä, ja eivätkö viimeksi mainitut näin köyhtyisi ja tuhoutuisi kassavirran puutteeseen? Eripuraisuus on ihan normaalia politiikkaan kuuluvaa yhteiskuntadebaattia, sillä koska olemme lajinakin aika kehittymätön ja jatkuvassa muutosvirrassa, on turha kuvitella täydellistä yhteiskuntajärjestelmää olevan keksitty. Politiikan tulee tässä sivistystason vaiheessa olla säätämistä ja virittämistä, ei vallankumouksia ja paperilla viehättävän yksinkertaisilta kuulostavien, ehdottomien ideologioiden toimeenpanemista vailla mitää takeita lopputuloksesta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voisiko minipalkan syy olla keskituloisuuteen tähtäävä..kaikki toimet taloudessa pitäisi tähdätä keskituloisten lisäämiseen,koska se porukka pyörittää tätä maata ja pitää yllä tätä tasoa mikä nyt on..tosin tämäkin on velalla pyöritetty mutta tehän ette siitä mitään tajua,vaikka rautalangasta sen vääntäisi.

Tapio Niemi

Nykyisesä teknologisessa yhteiskunnassa ei ole työtä kaikille, pitäisikin puhua työn uudelleen jakamisesta.

Taha Islam

Ja tuotettujen tuotteiden uudelleenjakamisesta.

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Ensisijainen syy työttömyyteen on se, että työpaikat on viety kiinaan.

Anna-Leena Nieminen

Ja mikähän on syy tähän?

Pohjan Akka

Suomalaiset ovat - globaalisti ajatellen - mieluummin ylihinnoitelleet itsensä kuin pitäneet kiinni työpaikoistaan.

Kyllähän ne globaalit suhteet taas muuttuvatkin, mutta näkee vain, ken elää.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Onko se mikään ihme jos "ylihinnoittelemme" itsemme, kun täällä on ylihintaista elää?

Anna-Leena Nieminen

Tarkoitat nyt sitten ilmeisesti että mielestäsi sosialismilla eli vielä runsaammilla sääntelyillä ja isommalla julkisella sektorilla olisi Suomen kilpailukyky pysynyt parempana ja olisivat työpaikat pysyneet täällä?

Pohjan Akka

Janne,
miksiköhän globaalisti erittäin rikkaat suomnlaiset ostavat enemmän ulkomaista kuin kotimaista?
Kauppa- sekä vaihtotase oli viime kuussakin miinuksella.

Taha Islam

Vastaus alkuperäiseen kysymykseen on tietysti se, että järjestelmä tarvitsee köyhyyttä ja työttömyyttä oikeuttaakseen itsensä köyhyyden ja työttömyyden vastaisena voimana.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Pikemminkin talous tuntuu tarvitsevan köyhyyttä ja työttömyyttä, samanaikaisesti kun syytellään, että köyhyys ja työttömyys muka tuhoavat talouden tai jotain. Korkea köyhyys ja työttömyys taitaa kuitenkin olla suuryritysten etu :/
Järjestelmä sen sijaan on aika kaukana köyhyyden ja työttömyyden vastaisesta voimasta, nykyään harvemmin edes teeskennellään, että se olisi köyhien ja työttömien asialla, ja silloin kun teeskennellään, se on harvinaisen läpinäkyvää ja tekopyhää hurskastelua.

Taha Islam

Ai oletko sitä mieltä, että työn antaminen ei pelastakaan ihmistä köyhyydestä? Omituinen ajatus. Taidat olla kommunisti.

Ei vaan, leikki leikkinä. Melkein naurattaa, mutta ei ihan, kun liikepankeille syydetään rahaa, jotta köyhät pelastuisivat. Olisi kirveelle töitä.

Harri Lahtinen

Väitän että "köyhyys" ja syrjäytyminen vähenisi heti yli 50% jos lopettaisiin viinan myynti, pakotettaisiin ihmisten ottamaan sen työn mikä on tarjolla ja vähenettäisiin työttömyyskorvausta puolella.

Enni Kulovaara

Olipa röyhkeä kommentti. Onko Suomessa ilmän tekijää satojatuhansia työpaikkoja? Ovatko työttömät mielestäsi juoppoja? Miten työttömyyskorvauksen puolittaminen vähentää köyhyyttä?

Harri Lahtinen

Tällä hetkellä Helsingissä ainakin nuori saa heti töitä esim. Ravintolatyöntekijänä tai hesarin jakajana jos haluaa, alkoholin ja huumeiden käyttäjiä on erittäin paljon ja ne ovat on suurin syy moniin ongelmiin esim. syrjäytymiseen, työttömyyskorvauksen puolittaminen pakoittaa ihmisen menemään töihin ja töihin et voi mennä kännissä joten on pakko lopettaa dokaaminen, yksinkertaista vai mitä.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Vastaisitko kysymykseeni siitä, kuinka ihmiset PAKOTETAAN töihin?

PS: Jos ajatuksesi on, että toimeentulotuen lopettaminen tms käy pakottamisesta, ei onnistu. Aito alkoholisti/narkkari ei edelleenkään kykene töihin, ja aidosti asennevammainen ryhtyy mieluummin vaikka rosvoksi. Pohjimmiltaan työkyvytön (joka on silti vielä virallisesti vain "työtön") pelkästään kärsii ja niin kärsii myös se rehti työtön työnhakija, mahdollisesti siinä määrin, ettei rehtiys enää häntä innosta.

Enni Kulovaara

Kaisa.

Se on suuri ongelma johon ei kukaan tunnu haluavan ottaa kantaa. Kortistossa roikkuu tuhansittain ikääntyneitä sairaita ns. työnhakijoita, joita ei päästetä eläkkeelle, eikä heitä kukaan työnantaja tule koskaan palkkaamaan. On pelkkää nöyryyttämistä, että tällaiset ihmiset, joilla monilla on ihan oikea vamma, joka alentaa työkykyä, nöyryytetään vielä lisää syyttämällä juopoksi ja työhaluttomaksi.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Niinpä, Enni, juuri niin. Näitä työttömiä, jotka todellisuudessa ovat käytännössä työkyvyttömiä, näyttäisi kyllä piisaavan.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Olen Ennin kanssa samaa mieltä, että kommenttisi on ihan järjetön heitto ja törkeä yleistys.
Sitäpaitsi, milläs aiot PAKOTTAA ihmiset ottamaan minkä työn tahansa, aseella uhatenko? Kuvitteletko, että ihmisten pakottaminen on niin helppoa, että kunhan työkkärissä kehotetaan niin kaikki alistuvat auliisti? Tiedoksesi, ihmiset eivät onneksi ole noin säälittäviä ja helposti "pakotettavissa". Voin ottaa esimerkiksi itseni - minua joskus muinoin yritettiin työkkärissä "pakottaa" työhön, joka oli kaikkea muuta kuin minulle sopiva. Lopputuloksena häivyin työkkäristä siitä piittaamatta, että jouduin elämään jonkin aikaa täysin vailla säännöllisiä tuloja (lue: satunnaisten onnenpotkujen yms varassa), eikä aikomuksenani ole enää koskaan astua työkkärin kynnyksen yli. Hyvinpä toimi sekin pakottaminen - siis jos tarkoituksena oli käänteinen psykologia.

Harri Lahtinen

"Milläs aijot pakoittaa ihmiset ottamaan minkä tahansa työn,aseellako uhaten? Kuvitteletko,että ihmisen pakoittaminen on niin helppoa, että kunhan työkkärissä kehoitetaan niin kaikki ALISTUVAT auliisti? Tiedoksi, ihmiset eivät ole onneksi noin SÄÄLITTÄVIÄ ja helposti pakoitettavissa. Olipas uskomaton ja säälittävä kirjoitus, "ALISTUVAT MENEMÄÄN TÖIHIN", "IHMISET EIVÄT OLE NIIN SÄÄLITTÄVIÄ ETTÄ MENEVÄT TÖIHIN". Kerro tämä kaikki esim. Afrikassa olevalle jolla ei ole tarpeeksi edes ruokaa, mikä helvetti meitä Suomalaisia vaivaa. Jos kiltäydyt töistä niin älä valita että sinulla ei ole tarpeeksi rahaa.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Joopa joo, kyllä vain sanomisten vääristely on kivaa. En todellakaan sanonut, että on säälittävää mennä töihin, vaan että olisi säälittävää suostua työkkärin "pakottamana" IHAN MIHIN TAHANSA työhön, sellaisiinkin, jotka ovat kaikin tavoin niin epäsopivia kuin olla voi.
Ja tosi halpa ja kulunut veto verrata kehitysmaihin. Ilmeisesti sinä ja hengenheimolaisesi, jotka niin kernaasti olette joka välissä afrikan nälkäkuolemia hehkuttamassa, toivoisitte Suomeen samanlaiset oltavat.

Taha Islam

Päihteiden käyttö, eli päihdeongelma on mielenterveysongelma, ei valinta.

Harri Lahtinen

Nyt tuli päivän parans, päihteiden käyttö ei ole ihmisen oma valinta se on aina mielenterveysongelma, lostavaa.

Pohjan Akka

Kaksi ensimmäistä riittäisi.

Aggressiivinen väkivalta vähenisi samassa suhteessa.

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Lämpimät kiitokseni Sinulle Risto Laine.
----

"19.6.2011 11:22 Risto Laine

Elämme Monikansallisten Yritysten vallan alaisina. Politiikot eivät uskalla tehdä "kansaa" sitovia päätöksiä, vaan suuryritysten.

Asiantuntija itse kertoo, miten homma toimii. Näemme ympärillämme juuri tätä.
http://www.universalsubtitles.org/fi/videos/o4yvLx...
"
---

Tuo video on hyvä. Moni ihminen on varmaan itsekseen miettinyt noita samoja asioita, kuin mistä tuossa videossa puhutaan. Toivoisin, että kaikilla suomalaisilla olisi mahdollisuus katsoa se vaikka useampaankin kertaan.

Lisäksi on todella hyvä, että se on suomennettu, joten kielitaidon puute ei tällä kertaa ainakaan ole tiedon saamisen esteenä. Nuo asiat ovat niin merkityksellisiä, että mahdollisia väärinkäsityksiä ei pääse tulemaan, kun tekstitys on tukena.

Aika hassua on, että minun koneelta ainoastaan pienellä näytöllä teksti näkyy alalaidassa, kun suurensin koko näytön kokoiseksi teksti ei enää tullut alataitaan näkyville. Testasin sen useampaan kertaan.

Jakakaa tuota linkkiä eteenpäin on minun toivomukseni.

Anna-Leena Nieminen

Videossa John Perkins sanoo että pankkiirit taivuttelevat maita, pankkeja ja yksityishenkilöitä ottamaan velkaa. Miksi edm. suostuvat tähän "taivutteluun"?

Ei esim. Suomen tarvitsisi tai ole tarvinnut ottaa velkaa. Se on ottanut sitä rahoittaakseen julkisen sektorin, koska poliittiset päättäjät eivät ole kyenneet tekemään sellaisia poliittisia päätöksiä(kuten blogissani viittaan) ja ratkaisuja että julkisen sektorin koko olisi sellainen mihin olisi oikeasti varaa.

Ja kuten blogissani tuon esille, kansalaiset vaativat vain korotuksia perusturvaan mutta eivät mieti ja puutu syihin miksi sosiaaliturvaa tarvitaan siinä määrin kuin tarvitaan.

Ja tuon syitä esille. Eli olisi paljon tarvetta rakennemuutoksille; julkisen sektorin pienentäminen, sääntelyn purkaminen, verotuksen keventäminen ja ay-liikkeen kohtuuton ja hyvin kyseenalainen vallan murtaminen.

Suomi kuten esim. Kreikka on itse syyllinen tilanteeseensa.

Harri Lahtinen

KAISA KANSINE, "on säälittävää suostua ihan mihin tahansa työhön" aivan uskomaton heitto, minusta se on kaikkea muuta kuin säälittävää se on itseasiassa kunnioitettavaa.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Jos lähtee mihin tahansa työhön omasta tahdostaan, se on tietenkin kunkin oma asia ja valinta, eikä siinä ole mitään säälittävää.
Jospa lukisit kunnolla sen ensimmäisen kommenttini, jossa sana "säälittävä" esiintyy, niin tajuaisit, että en puhu tuollaisesta. Sanoin, että olisi säälittävää suostua mihin tahansa työhön sen takia, että työkkäri "pakottaisi" siihen. Mielestäni on YLIPÄÄNSÄ säälittävää suostua mihinkään pelkän näennäisen pakottamisen vuoksi, niin yksinkertaista se on.

Pohjan Akka

Haluatko siis sanoa, että
työhaluiset aloittavat mistä työstä tahansa näyttääkseen työhalunsa,
ja työhaluttomat eivät halua edes näyttää?

Harri Lahtinen

Minusta on viisasta suostua työhön työkkärissä jos aseella uhataan muutenhan voi mennä oma henki jos ei suostu. Lopetan tämän juupas eipäs jutun. KOSKAAN EI OLE SÄÄLITTÄVÄÄ TEHDÄ TYÖTÄ, ehkä se on sinulle.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Harri: ihan tosissako siis haluaisit, että ihmiset pakotetaan aseella uhaten töihin? Siis orjuus otetaan käytäntöön?

Pohjan akka: mitä tarkoitit? en ymmärtänyt kommenttiasi.

Enni Kulovaara

Kaisa.

"Pakko ei ole kuin köyhän kuolema" tapasi mummovainaa sanoa. Sopii hyvin tähän kohtaan.

Käyttäjän Olympos kuva
Antti Papinniemi

Toistan itseäni, mut kerrohan Harri, et mitä työn käsite sinun mielestäsi sisältää? Onko kaikki mistä maksetaan palkkaa työtä? Onko kotityöt työtä? Onko palkkamurhaajan työ otettava vastaan, koska siitä saa palkkaa? Entä vapaaehtoistyö, josta ei saa palkkaa?

Kannattaa miettiä mitä sanoo, ja mitä niillä sanoilla oikeasti tarkoittaa. Kivien pyörittelystä voidaan maksaa palkkaa, mutta tekeekö se siitä työtä?

Usein törmään edustamaasi ajattelumalliin ihmisten kanssa, jotka ylistää työtä, niin pitkään, kuin voi itse nauttia muiden työn tuloksista.

Palkkatyö, jota ilmeisesti tarkoitit, on pääoman ja työmarkkinoiden luoma suhde, ei mikään luonnonlaki. Työtä on kaikki, minkä ihminen tekee elantonsa hankkimisen eteen, maksetaan siitä palkkaa tai ei.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Onko palkkamurhaajan työ otettava vastaan, koska siitä saa palkkaa?"

:D ... Sanos muuta!

Harri Lahtinen

Jos HALUAA rahaa pitää tehdä töitä, jos HALUAA enemmän rahaa täytyy tehdä enemmän töitä.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Jos HALUAA rahaa pitää tehdä töitä, jos HALUAA enemmän rahaa täytyy tehdä enemmän töitä."

Miten tämä liittyy mihinkään? Jos haluaa/tarvitsee lisää rahaa, ja kaikki työ on kunnioitettavaa, on täysin johdonmukaista ryhtyä palkkamurhaajaksi jos ei muu työ tärppää (tai vaikka heti ensitöikseen, jos se omalta alalta tuntuu!).

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Kokoomushan on jo tarttunut. Sen diagnoosi on lyhyt ja ytimekäs: Laiskuus.

Harri Lahtinen

Tutkimuksissa sanotaan että noin 4% työttömyys on sama kuin täystyöllisyys koska aina löytyy ihmisiä jotka eivät halua tehdä töitä tai eivät kykene siihen, mutta olen täysin varma että Suomen työttömyys ainakin puolittuisi heti jos vähennettäisiin sosiaaliturvaa, en sano pitäisikö niin tehdä mutta niin se vaan menee.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"olen täysin varma että Suomen työttömyys ainakin puolittuisi heti jos vähennettäisiin sosiaaliturvaa"

Jotta tuo toimisi, se tulisi yhdistää tähän oivalliseen keinoon vähentää työttömyyttä:

http://kansine.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54325-ryos...

Käyttäjän Olympos kuva
Antti Papinniemi

Olis, jos liittopomot ja palkkatyöläiset olis myös valmiita pudottamaan omaa työaikaa tai palkkaa samalla 30-50%. Itse väittäisin, et jos sosiaaliturvaa pudotettais nyt rajusti, ni ainoa tilasto missä se näkyis, olis näpistykset, varkaudet ja ryöstöt.

Väitän nyt että, sinulla ei ole mitään käsitystä työmarkkinoista ja niiden toiminnasta. Uutta työtä, kun ei synny ilman kysyntää ja pelkkä sosiaaliturvan alasajo, kasvattais lähinnä poliisin ja vartijoiden työtaakkaa.

Toinen vaihtoehto on se, että "omistava luokka" alkais käyttämään omia rahojaan erilaisiin varvashierontoihin, sijoittamisen sijaan ja antais rahan hiljalleen valua takaisin reaalitalouteen. Se, että onko mitään järkeä hieroa parin rikkaan varpaita, et saatais työllisyys kasvuun on taas moraalinen kysymys. Minun mielipide on, et pitäköön monopolirahansa. Multa ei niille vastinetta ole tippumassa. Mitä vähemmän rikastutan rikasta (teen palkkatyötä pörssiyhtiölle), sitä valoisampi on tämän planeetan tulevaisuus.

lassi leino

Poliitikkojen saivartelujen tausta ja pikku almujen jako on verrattavaa vaikkapa ambomaan kristilliseen lähetystyöhön.
Historialliselta perustaltaan hyväntekeväisyys on liian usein viime kädessä narsistisen itsetunnon pönkittämisen ja vallankäytön väline suhteessa alamaisiin.
Instituutioiden aikakaudella olisi jo korkea aika vapauttaa sosialiturvajärjestelmän avulla ihmiset eliitin herruudesta. Kansalaispalkka -ajatusta ei pidä antaa hautautua Soinnivaarojen ja fariseusten toimesta.
Köyhyydestä ihminen nousee jaloilleen vain vapaudessa, joka on aidon yrittäjyyden edellytys. Kaikkia tosin yrittäjältä vaadittava äärimmäinen työhulluus ei kiinnosta.
Huipussaan hyväsydämmisyys on jenkeissä, missä rikkaiden lahjoitukset köyhille ovat moninkertaiset maan sosiaaliturvan tasoon nähden ja jopa paikkaavat sitä.

Globaalikokoomus hallituksen piilo-ohjelma on kaikin tavoin vahvistaa palkansaajavirkamiehen asemaa muiden keskeisten työssä käyvien ja pitkälle yli 500000 useiden kriteereiden nojalla köyhyydessä luettavien kustannuksella. 1990-luvun lama maksatettiin yrittäjillä nyt köyhällä enemmistöllä, joilla on korkeintaan epämääräinen työsuhde.

Toinen keskeinen tavoite hallituksella on ehdollistaa kansalaisia edelleen `pavlovin koiriksi` "tasa-arvon,oikeudenmukaisuuden, rasisminvastaisuuden, ilmastomuutoksen ja kestävän kehityksen"-nimissä Euvostoliitto projektin eteenpäinviemiseksi. Kunnallisessa palvelutuotannossa tämä jatkuu niin, että yleisesti Porin terveyskeskuksen 4 tunnin jonotusajat pysyvät ennallaan ja myönteiset oikeusapupäätökset lisääntyvät vain ns. köyhillä. Tämä asiakassosialismin erityinen ilmaus löytyy pesiytyneenä myös eräisiin patruunahenkisiin konepajoihin.

EU:ssa on 50000 virkamiestä, mutta Suomessa EU hallintoa paseraa yli 500000 hallintovirkamiestä projektirahoineen. Vain harva näistä on aidosti innostuneita työstään muuten kuin kafkamaisen valvonnan merkeissä.
Vuodesta 1994 lähtien EU-tuki alaisilla maaseutuelinkeinoilla ei ole enää ollut Suomen perustuslain suojaamaa elinkeinoharjoittamisen vapautta.(EU-tukien takaisinperintöjä Suomessa Mavin mukaan 2010 oli yli 10000). Itse asiassa Suomessa sovelletaan EU:n harmonisoinnin hitaan etenemisen raameissa toistaiseksi vielä kahta oikeusjärjestelmää. Tosin kun finanssikriisi saadaan loppuunviedyksi ja liittovaltiokehitys..

Yksin yrittäjyyden peruslähtökohdilta kannattavuuserot teollisen sarjatyön tai alihankintaorjuuden ja toisaalta käsityöhön(naisten, miesten)perustuvan ammattilaisuuden osalta ovat voimakkaasti työmarkkinoita kahtiajakavia. Harmaa talous on monelle ainoa mahdollisuus niukan elannon hankkimiseksi ja oman syrjäytymisen estämiseksi.
Valtaosa Suomesta on metsää ja maaseutua, mutta ei ole jurikaan maaseutuyrittäjyyttä, josta palavin silmin vain pisteiden keräilijät, poliitiikot ja EU-leader temppuohjelmilla ratsastavat puhuvat.
Onko EU:lla hallinnolla ollut mitään lisäarvoa, kun Suomessa on vain n. 4000 pienelintarvike- ja jatkojalostukseen suuntautunutta yritystä? Keski-Euroopassa niitä on paikoin pilvin pimein.

www.uutisaalto.fi/etusivu/kaikki/article/743573

Toimituksen poiminnat