Uskalla ajatella toisin "Poliitikot eivät koskaan syytä sinua ahneudesta kun haluat muiden rahoja, ainoastaan silloin kun haluat pitää omasi" - Joseph Sobran

Tekopyhyys tuhoaa maailmaa ja elämää eniten

On sanonta teot puhuvat puolestaan ja näin on Siikalan sanontaa lainatakseni. Olen aina kavahtanut ja epäillyt sitä kun joku "ilmoittaa" olevansa jotain tai aikoo tekevänsä jotain, esimerkiksi olen tullut uskoon, nyt olen kommunisti, kokoomuksesta löysin kotini, aloitin kuntoilun, aloitin laihdutuskuurin jne..

Sillä jos joku kertoo tulleensa uskoon niin todellinen uskominen sisältyy elämään ja elämiseen itsessään ja  näkyy näin ollen käytöksessä, teoissa ei sanoissa, teot paljastavat uskooko todella vai haluaisiko vain...

Kaikki maailman uskonsodat johtuvat ja ovat johtuneet tekopyhyydestä. Joten tekopyhyys tuhoaa maailmaa ja elämää eniten. Ja tässä vielä yksi karmaiseva esimerkki siitä.

Ja samoin on puolue"uskollisuuden" kanssa. On oikeata ja ja sitä tekopyhää..

Ja kuntoilusta, jos joku sanoo että "aloitan" kuntoilun niin  tälläinen kertoo siitä että siihen suhtaudutaan epäaidosti, suorituskeskeisesti ja luonnottomasti.  Liikunnan pitää olla elämäntapa, sisältyä elämää luontevasti ja aidosti joka tuottaa sekä henkisessä että fyysisessä mielessä nautintoa ja elämänsisältöä.

Ja valitettavasti äitienpäiväänkin suhtaudutaan hyvin tekopyhästi: yhtenä päivänä vuodessa asennoidutaan siihen vakavan jäykästi ja presidentti palkitsee monilapsisia äitejä, ikäänkuin se olisi äitiyden mitta. Ei äitejä voi mitata.

Unohdetaan että jokainen äiti on erilainen ja yksilöllinen äiti, ja että äitejäkään ei voi laittaa muottiin...

Äitys ei ole rooli joka esittää sitä lapsensa yläpuolella vaan silkkaa jokapäiväistä elämää, joka sisältää kaikkia tunteita ja jossa pelkästään äiti ei kasvata lastaan vaan lapsi kasvattaa äitiään. Ja tämä on mielestäni äitiyden ydin ja perimmäinen tarkoitus: kasvattaa ihmisenä olemista...

Anna-Leena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Anna-Leena Nieminen

Kiitos Teuvo, ilahdutit todella kommentillasi...

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

"Olen kommunisti ja kokoomuksesta löysin kotini", näitä veijareitahan on vallankahvassa vaikka kuinka.

Hyvää Äitien päivää joka tapauksessa.

Esa Kärnä

Hyvää päivänjatkoa sinulle Anna-Leena, kirjoituksesi innoittamana heitin lopulta puolueviitan harteiltani. :)

Arja (nimimerkki)

Niinhän se on, kasvetaan yhdessä ihmisinä.

Kevennys: Eilen jäi mieheltäni vähän sementtiä rakennusprojektista, jolloin raahasin saavin pihan poikki puutarhaan ja sanoin tekeväni tästä lopusta itselleni ikioman möykyn. Sekös mua alkoi naurattamaan ja siinä nauraessani muistin, että jos tyttäreni olisivat paikalla he varmaa kommentoisivat:" Äidillä on taas omaa hauskaa."
Kaikille Suomen äideille myös iloista leikittelyä ja "omaa hauskaa," jolloin saa
nauraa itselleenkin.

Anna-Leena Nieminen

3. Esa

Juu, "veijareita" vallankahvassa riittää..

Kiitos äitienpäivätoivotuksesta.

4. Esa

Kuule kiitos oikein paljon, olen vähän hämilläni mutta iloisesti, jos kirjoituksellani oli noin konkreettista vaikutusta... : )

5. Arja

Kiitos iloisesta kevennyksestä.

Ja niin sanovat ja ovat sanoneet välillä minunkin tyttäreni että "äidillä on taas omaa hauskaa", minäkin kun olen "yksillöllinen" äiti.. . :D

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Hyvää Äitienpäivää kaikesta - ja siitäkin huolimatta vaikka jokaisen päivän täytyy olla äidin, isän, lapsen, vanhemman, nuoremman, lähimmäisen ja kaikenkaikkiaan kaikkien ihmisten ja eläinten päivä.
Erinomaisen hyvä kirjoitus tälläisena päivänä A-L.

VeliSynkkä (nimimerkki)

" HALUAN OLLA ANNA-LEENAN KANSSA SAMAA MIELTÄ KOSKA PIDÄN HÄNESTÄ"!
MOT; Olen siis tekopyhä! :-)

YLIPÄÄTÄÄN Naisten kanssa on PAKKOKIN olla TEKOPYHÄ koska kuten tiedämme Naiset ovat TUNNE - ELÄIMIÄ ja niitä on siveltävä myötäsukaan mutta alinomaan.

Pieni tarina nimeltä PEPPU ONGELMA; Vaimoni sattuu olemaan semoinen pitkähoikka tapus joka aina aamuisin tekee kaksi tarkastelua liittyen päivän pukeutumiseen; Katsoo ulos ja sitten katsoo tunnekisteriinsä. JEP

Sitten alkaa Gosardin kamat lentään sängynpäälle ja alkaa VALINTARUMBA.
On monennäköistä peppurointia ja PEILAUSTA, pylleröintiäkin.

No mä sitten osallistun siihen lähinnä tiirailemalla tapahtumia kainaloni alta ja sitten eräänä iltapalan ( Romanttinen kynttilöillä ) erehdyin sanomaan ihan ohimennen lausahduksella ett KULTA:Onkohan Sulla PEPPU PIKKASEN LEVINNY!
Ja siitäpä sitten seurasikin KAIKENNÄKÖISTÄ; Huppelis Puppelis!

1. SINÄ iltana asiasta puhuttiin lähemmäs nelisen tuntia! JEP!!!
- Mistä sä sen oot huomannu?
- Onkohan MUUTKIN huomanneet sen?
- Pitäsköhän asialle TEHDÄ JOTAIN
- Vaikuttaakohan se meidän SUHTEESEEN jotenkin ja parisenkymmentä muutakin juttua.
2. Seuraavien parin viikon aikana joka ilta 1 - 2 h SAMAA !
3. Ja piti katella PEILIEN kanssa ja KOITELLAKIN, Onks selluliittiakin, no onneks ei ollut
4. No sit tuli semmonen kesäilta ja taloyhtiössä on iso Barbeque - alue ja siellä oli sitten muitakin lääkäripariskuntia n. 20 ihmistä. Joops.
No mä oon sitä mieltä että AINOASTAAN MIELENKIINTOISISTA ASIOISTA KANNATTAA PUHUA JA KYSYIN SITTEN Pariskuntien miehiltä et onks teilläkin esiintynyt tämmöistä PEPPUONGELMAA !
Kaikkii nauratti, meidän Mamiakin melkein ja siitä seurasi sitten että kolmessa päivässä oli koko pikkukaupungin sosieteetti kuullut noin 15 X kaksi asiaa:

1. No nyt sillä Tri pariskunnallá on niitä AVIO - ONGELMIA!
2. Ja lisäksi RvaTrilla on PEPPUKIN LEVINNYT! Jeppulis PEPPULIS!

Oliskohan vaan pitänyt olla TEKOPYHÄSTI HILJAA vai mitenköhän?

VeliSynkkä
Ainakin pepunrasvausta ja syvämuokkaus hierontaa on tämä kyseinen Tohtorinnan Peppu saanut joka ilta mutta viimesenpäälle siitälähtien!
Kaikke Kaikke ja KAUHHE KAUHHE!

Pitäsköhän meikänkin ryhtyä TEKOPYHÄKSI vai olla vaan jatkossakin oma kauhee itsensä? :-)

Anna-Leena Nieminen

7 Elo hopeista

Kiitos, arvostan suuresti kommenttiasi koska et ole mikään persoonaton heppu... : )

8 VeliSynkkä

EI PIDÄ RYHTYÄ MISSÄÄN NIMESSÄ TEKOPYHÄKSI VAAN OLLA JATKOSSAKIN OMA KAUHEE ITSENSÄ VAIKKA SE VÄLILLÄ MASENTAVAA ONKIN... :)

intrigööri (nimimerkki)

Äitienpäivä on niitä harvoja juhlapäiviä, mitkä minun mielestäni ovat ihan paikallaan. Isänpäivät ja ystävänpäivät ja kissanpäivät ovat ihan muita päiviä.
Tekopyhyyttä ja teeskentelyä on tuhatta sorttia, mutta jostain syystä muistipoksi korvien välissä antoi ulos pönötystilaisuuksia, joita joskus jouduin todistamaan. Yksi oli semmottinen, kun rotaryt naulasivat lippuaan, siis löivät vuorotelen naulalla omaa lippuaan pöydän päällä kiinni salkoon, se oli hirmu tärkee tilaisuus. Yök.
Toinen muistuma tuli toisesta nallekerhosta leijonista. Lionsit ainakin taannoin muistivat aina tehdä ison numeron siitä, kuinka he jalosti lahjoittivat vaikka vanhainkotiin uuden telkkarin tai peräti paikkasivat mummelin mökkerön katon. Tuplayök.
Kolmas muistelo putkahti tuli yhden kivikylän tärkeimmästä klubista, missä oli käymässä raskaan sarjan ministeri. Isännät seisoivat ottamassa arvovierasta vastaan harvassa kättelyrivissä, mistä ministeri melkein kaatokännissä käveli käsi ojossa läpi. Tuo silloin kuuluisa syöttiläs näki kai herrarivin kahtena ja oli kaatua nenilleen. Yrrrjö.
Olihan niitä, pönötyksiä ja hönötyksiä. Oikeastikin on joskus joku asia tai ihminenkin tuntunut melkein pyhältä. Yleensä ne ovat sellaisia arjen pyhimyksiä. Eipä nyt siitä enempää, ettei menisi tekopyhähurskastelun puolelle.
Äitienpäivä on myös lasten päivä. Pappana minäkin saan muiden isovanhempien tavoin välillä olla metrin pituisen yksilön kaverina Siinä ei tartte pönöttää tai olla olevinaan mitään. Leikkimään joutuu.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Tekopyhyys asiassa kuin asiassa onkin inhottava ja tuhoisa mutta ei pidä sentään leimata kaikki julistukset "uudesta alusta" ja pyrkimyksistä tekopyhyydeksi, onhan paljon vilpittömyyttä joukossa, eikä kaikki tekopyhyys mitenkään väittää aloittavansa/ryhtyvänsä johonkin uuteen -pahimmat tekopyhät eivät sen kummemin julistaa uuttaa vaan vain sitä omaa totuuttaan ajaavat usein huomaamatta tekopyyhyytensä. Kaikki tekevät virheitä, kaikki ovat väärissä välillä ja jossain asiassa, kukaan ei ole täydellinen, kaikki epäonnistuu joskus, enemmän tai vähemmän.....sitten kun tämä kaikki osaa tunnistaa on tekopyhyys vähentymässä -ja silloin voi aidosti myös puhua ja toimia paremman asian puolesta...vaikka ei aina itse osasi olla siinäkään täydelllinen...Tavoitteita ja ihanteita aina saa olla, se ei le tekopyhyyttä.

Anna-Leena Nieminen

10 intrigööri

Osuvia ja paljonpuhuvia olivat "yök" ja "yrrrjösi"... : )

11 Rose

"mutta ei pidä sentään leimata kaikki julistukset ”uudesta alusta” ja pyrkimyksistä tekopyhyydeksi, onhan paljon vilpittömyyttä joukossa,"

En olekaan leimannut, älä käsitä väärin kirjoitustani...

"Kaikki tekevät virheitä, kaikki ovat väärissä välillä ja jossain asiassa, kukaan ei ole täydellinen, kaikki epäonnistuu joskus, enemmän tai vähemmän"

Niin tekevät ja oikeastaan tuon asian kanssa kirjoituksessani ei ole tekemistä...

"Tavoitteita ja ihanteita aina saa olla, se ei ole tekopyhyyttä."

Musta tuntuu että ole käsittänyt nyt ihan väärin kirjoitukseni, mistähän mahtaa johtua...

Juppi (nimimerkki)

Kun ihminen sanoo tulleensa uskoon, se tarkoittaa sitä, että hän on löytänyt sen tien pään, jota hänen tulisi kulkea. Se on taas eri asia, pysyykö hän sillä tiellä ja jos pysyy, sen tulisi myös näkyä tekoina.
Jeesus nuhteli ankarin sanoin tekopyhiä kirjanoppineita ja fariseuksia aikanaan.
Ajat eivät ole muuttuneet tästä mihinkään.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Hyvää ajattelua. Minun äitini on kuollut, kuten myös mummoni ja mammani.
Onneksi tuli muistettua ja oltua heidän kanssaan tekemisissä muutoinkin kun äitienpäivänä.
Muistot ovat tallessa ja kuten myös jouluna, en ala omaatuntoa pönkittääkseni heitä sen erikoisemmin muistelemaan ja kukkia haudalle viemään, tai edes kynttilää sytyttämään.

Äitiys on erottamaton osa elämää, ei siinä ole erikseen sen enempää juhlimisen aihetta.

Jukka-Pekka Vasara

Ns. pienten ihmisten tekopyhyys on usein vain heidän elämänsä todellisuuden subjektivisuudessa eikä sinänsä missään pahuudessa, poliitikkojen ja monien uskonnollisten johtajien tekopyhyys on taas pelkkää kylmää laskelmointia. Sitä naamanvääntelyä joka esiintyy käsitteenä useinkin mun postauksissani :)

Raija (nimimerkki)

Kylla kaikkien aitien taytyy saada olla omanlaisensa. Tekopyha jokavuotinen prenikoidenjakelu on turha teatteriesitys, mutta toisaalta sopii tonkkosuolattuun Suomeen, kuin nena paahan.

Kaikenlaisia aitienpaivamuistoja on ja parhaimpia tietysti ne itsetehdyt kortit, joissa saattoi olla iso sydan ja keskella teksti " ONEA AIDILLE."

Ei muuta kuin oma tyyli kayttoon. Ei silti siita vasta kauhea omantunnontuska tulee, kun syo lapsilleen ostamansa karkit, niin kuin mina. No ostin sitten kylla uudet, mutta en kertonut heille kun joskus vuosien kuluttua ja vastaus oli "Kauhea mutsi, syo lastensa karkit." :)

VeliSynkkä (nimimerkki)

HALUAISIN jatkaa ajattelua mihin VeliTrankku sen lopetti, mutta seuraavasti:

1. Tekopyhyys ja TOTTELEVAISUUS ovat veljiä keskenään!
2. Saksalaiset opettivat tottelevaisuutta pistämällä pikkulapset PYHÄKOULUN ETEEN NELIVUOTIAANA RIVIIN!
3. Koulujen kaikilla luokalla samaa.
4. Armeijassa
5. Työpaikoilla Jne

Ainoastaan erittäin harvat ihmiset, ne ERITYISEN HANKALAT, kuten VeliTrankku, Mä ja Anna-Leena kin PUPUSEMME, jotka ovat vapautuneet TOTTELEVAISUUDEN HARHOISTA ovat myöskin täydellisesti kaiken TEKOPYHYYDEN YLÄPUOLELLA! Heheeeee... :-)

VeliSynkkä
Motto: MIKÄÄN ei vituta kunnonihmisiä niin kuin vapaat ihmiset!

Anna-Leena Nieminen

13. Juppi

"Se on taas eri asia, pysyykö hän sillä tiellä ja jos pysyy, sen tulisi myös näkyä tekoina."

Niinpä niin tästäkin on juuri kyse...

14. Jari-Petri

"Äitiys on erottamaton osa elämää, ei siinä ole erikseen sen enempää juhlimisen aihetta."

Just näin, mutta tietenkin sitä nyt voi "juhlistaa" yleensäkin joitain päiviä mutta ei virallisen ja jäykän oloisesti eikä varsinkaan siis tekopyhästi...

16. Raija

"Kylla kaikkien aitien taytyy saada olla omanlaisensa. Tekopyha jokavuotinen prenikoidenjakelu on turha teatteriesitys, mutta toisaalta sopii tonkkosuolattuun Suomeen, kuin nena paahan."

Kyllä nimenomaan kaikkien äitienkin pitää saada olla omanlaisensa ja niin se VALITETTAVASTI on että mainintasi tekopyhästä prenikoiden jakelusta sopii maahamme kuin "nenä päähän"...

17. VeliSynkkä

"Ainoastaan erittäin harvat ihmiset, ne ERITYISEN HANKALAT, kuten VeliTrankku, Mä ja Anna-Leena kin PUPUSEMME, jotka ovat vapautuneet TOTTELEVAISUUDEN HARHOISTA ovat myöskin täydellisesti kaiken TEKOPYHYYDEN YLÄPUOLELLA! Heheeeee… :-)"

No niin, nyt tuli sellainen kommentti joka on kuin kruunu tällä päivälle,

minut on "valittu" valiojoukkoon eli "erityisen hankalien" ihmisten joukkoon

Hurraa! :D

terveisiä Johanille...

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Voi Anna-Leena nyt sinä taisit käsittää komenttini väärin, en minä sinua moitinnut vain halusin vain valaista ja lisätä jotain kohtia, joita VOISI tulkita väärin, tarkennusta siis.

Anna-Leena Nieminen

Ok Rose, rakas väittely- ja fb-kaverini... :)

Toimituksen poiminnat