Uskalla ajatella toisin "Poliitikot eivät koskaan syytä sinua ahneudesta kun haluat muiden rahoja, ainoastaan silloin kun haluat pitää omasi" - Joseph Sobran

Lakien ja asetusten purkulista - Kysely

Osallistu kyselyyn ja kerro minkä tai mitkä lait, asetukset, sääntelyt ja/tai monopolit haluaisit Suomessa purkaa. Jos listassa ei ole purettavaksi haluaamasi kohdetta, voit lisätä sen muut(other) kohtaan tai kommenttilaatikkoon.

 

Kyselyyn tästä.

 

Voit kommentoida kyselyyn liittyen nimettömänä tai nimellisenä kyselylomakkessa olevassa kommenttilaatikossa tai kommentoida tähän blogiin. Kiitos.

 

Voin mahdollisesti blogata kyselyn tuloksista jos vastauksia tulee tarpeeksi.


Kyselyn tarkoitus: Lakeja ja sääntelyjä on liikaa ja monet niistä myös kyseenalaisia. Se on selvä ja niitä tulisi purkaa. Miten se toteutuisi on sitten toinen juttu, sillä demokraattisessa hyvinvointivaltiojärjestelmässähän on valuvika eli maalla ei ole omistajaa vaan vain 4 vuoden välein vaihtuvat väliaikaiset maan hoitajat. Ja kun uudet hoitajat pääsevät valtaan niin vanhoja lakeja ei pureta vaan uudet hoitajat keksivät lisää “jekkuja”. Kyselyn tarkoituksena on herättää keskustelua järjestelmästämme ja kyseenalaistaa julkista lainsäädäntöä ja tutkia mitä lakeja, asetuksia ja sääntelyjä jne. ihmiset haluaisivat purkaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Perustuslaissa pitää kieltää valtiolla ja kunnilta lainanotto rauhan aikana.

Jyrki Paldán

Olen samaa mieltä, setelipaino vain laulamaan niin ei tarvitse maksaa niitä korkomaksuja.

Ilman kumpaakaan on Suomi konkurssissa välittömästi. Rahaa katoaa nykyisellään kierrosta niin käsittämätöntä tahtia pääomapaon, rikollisuuden, tuonnin ja veronkierron seurauksena että mikään vientiteollisuus ei pystyisi sitä korvaamaan. Tietysti protektionismi ja erittäin korkea progressiivinen verotus voisivat estää tuota rahan katoamista ja auttaa asiaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Varsinkin monissa kunnallisista päätöksentekomafioista löytyy pilkuntarkkaa sääntelyä ja normitusta asioista jotka puuttuvat jopa ihmisten yksityiselämään. Talon laudoituksen suuntaan, väriin ja kattokaltevuuteen. Ravintoloiden terassivarjojen väriin.

Asiasta ei syyttää edes isoa pahaa eeuuta koska jo kuntakohtaiset erot ovat valtavat.
Kuinkahan paljon tuokin työllistää väliportaan virkamiehiä, suunnittelijoita, lautakuntia sun muita byrokraatteja jotka ovat vuosikymmenten saatossa tehneet itsestään välttämättömän hyveen.

Anna-Leena Nieminen

Juuri näin, valitettavasti.

Tämä asia(rakennusmääräykset) voi ensiajattelemalta vaikuttaa pikkuasialta, mutta kuten kommenttisi osoittaa ei sitä ole ja osoittaa "julkisen salaisuuden" eli sen, että kuinka paljon verovaroja haaskataan turhuuteen ja ihmisten elämän hankaloittamiseen ts. moraalittomuuteen.

Tätä voi peilata (pohdiskella) miten tämä asia hoituisi yksityisen lainsäädännön yhteiskunnassa. Tuskinpa moni olisi valmis maksamaan tälläisista välikäsistä ja ei ainakaan sellaisia hintoja kuin nyt kun ei olisi pakko.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyselyn tarkoitus: Lakeja ja sääntelyjä on liikaa ja monet niistä myös kyseenalaisia.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175603...

Anna-Leena Nieminen

Turhauttaa katsoa ohjelmia tai uutisia, jossa kytätään onko huumeita salakuljetettu. Nimittäin tällä kyttäämisellä valtiot tekevät "bisnestä" hieman samaan tyyliin kuin mitä Tomi Ketola kommentissaan käsitteli. Virkamiehet vetävät välistä. Ja sitten vielä lisäksi korruption mahdollistuminen eli poliisit altistuvat houkutukselle ja ovat lahjottavissa.

Huumeet pitäisi mielestäni vapauttaa. Yksityisen lainsäädännön yhteiskunnassa voisi olla huumevapaita tai huumeellisia alueita. Valinta olisi vapaa, minkälaisella alueella haluaisi asua.

Toimituksen poiminnat