Uskalla ajatella toisin "Poliitikot eivät koskaan syytä sinua ahneudesta kun haluat muiden rahoja, ainoastaan silloin kun haluat pitää omasi" - Joseph Sobran

Outo yhtälö

SDP:n kannatus on “historiallisen” alhaalla, mutta silti Suomi on sosiaalidemokraattisempi kuin koskaan.

 

- Ay-liike porskuttaa edelleen kyseenalaisen erityisasemansa turvin tehden tuhoaan työllisyydelle ja yritysten toimintakyvylle

- Julkiset palvelut ovat vieläkin monopolistisia eli tehottomia (ulkoistaminen näennäistä)

- Verotus yhä kireämpää.

- Holhous aina vaan hurjempaa.

- Julkisen sektorin kasvu(lakitehtailu)

 

SDP:n kannatuslukujen alamäkeä ja vastaavasti  “markkinatalous” tai “porvari”puolueiden, Kokoomuksen ja Keskustan suosiota onkin turha iloita tai surra

 

- Kataisen(kok.) vallan aikana Suomi velkaantui n. 40 mrd euroa (v. 2007 lähtien). Velkaantumisen trendin aloittajana pidetään M. Vanhasta (kesk.)

 

Yhteenveto: Vaikka mitenpäin puolueiden kannatusluvut olisivat tai mitkä puolueet olisivat hallituksessa  - eikä tarvitse edes äänestää - silti aina sosiaalidemokratia eli pehmeä kommunismi on vallassa.  Kuin kiveen olisi hakattu “ei muuteta mitään”.

 

Vai mistä outo ilmiö johtuu?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Meillähän on hallituksessa viisi sosiaalidemokraattista puoluetta.

Pirjo Jokinen

Eikö siellä kukaan puhu maanomistajien ja perintöveron poiston puolesta Olli?

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Lisäys: oppositiossa vielä kaksi lisää. Eikä kielipuolue mikään marknads ekonomin kehto ole sekään, sosialismia suomenruotsalaisille ja "kapitalismia" suomalaisille.

Suomen poliittinen kenttä koostuu kahdeksasta eriväristä lippua heiluttavasta ja erilaiseen kohderyhmään profiloituneesta sosialidemokraattisesta puolueesta.

Anna-Leena Nieminen

Ja lisätään vielä eduskunnan ulkopuoliset puolueetkin, esimerkiksi muuten aika markkinatalous ja yksilönvapaus myönteinen Edistyspuolue kannattaa jopa maanomistusveroa ja myös perustuloa.

Piraattipuolueen edustajien kannat ovat uskomattoman sosialistisia(poikkeuksia ehkä on).

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen Vastaus kommenttiin #4

Mikäli luemme oikeistolaisuudeksi vain anarkokapitalismin, niin toki näinkin :). Itse olen valmis hieman laajempaan määritelmään.

Jukka Mäkinen

30 vuotta demaripresidenttejä nimittämässä johtavat virkamiehet, tuomarit, kenraalit ja piispat. Ķestää vielä kauan ennen kuin viimeisistä Haloskan nimittämistä päästään eroon, ja demaritotalitarismin varjo häviää Suomen päältä.

Markku Laaksonen

Olisiko kyllästyneisyys oman puolueen vallankäyttöön syy kannatuksen heikkouteen. Tuskin, vallankäyttöä, nimityksiä on aina ollut vallanpitäjän toimesta.

Miksi perinteiset kannattajat ovat loukkaantuneet puolueeelleen, ovat vihoissaan globalisaation tuomasta muutoksesta, (paperiteollisuus, Nokia), malliin "seis maailma, tahdon ulos", haluten entistä, ikuista jatkumoa muutttuneessa maailamassa.

Seireenien kutsut, persujen, kokoomuksen sanoma eivät ole tuoneet mitään uutta positiivista nousua yhteiskuntaan. Puhetta päätöksistä vailla toteutusta on piisannut, unelmoivaa odottelua paremmista ajoista, jolla paha uni poistuisi ja vanha palasi, syyllisen etsimistä.
Tätä ei patavanhoilliset demari/persu-kannattajat suostu tajuamaan, on oltava syyllinen. Mutta maailma on kuin on.

Suomi ei muutu pelkin "fantastista-mamu-kreikka-ym"-julistuksin, vaan verta ja hikeä vaativin toimenpitein, a'la Saksa, Schröder (SDP), CDU:n jatkamana, viimeisen 10-15 vuoden aíkana. Perustavaa laatua olevin ratkaisuin, joihin meillä ei mikään poliittinen taho halua/uskalla ryhtyä.
Joilla 10-15 vuodessa luotaisiin perusta talouden nousulle ja kilpailukyvylle. Aikaa olisi ollut 2000-luvun alkupuolelta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eikö mielestäsi työläisillä pitäisi olla mitään oikeuksia järjestäytyä ja puolustaa oikeuksiaan?
Jo keskiajalla oli ammattiyhdistyksiä.
Ulkoistaminen tulee kalliiksi kun pitää perustaa monenmoisia päälliköiden ja johtajien virkoja kilpailuttamista varten.
Tuloverotus on lieventynyt. Korkein progressio on köyhyysrajan alapuolella. Yhtiöverotustakin on alennettu.
Julkinen sektori kasvaa lakitehtailun ohella em. syystä kun ulkoistetaan matalapalkkaiset työntekijät ja perustetaan korkeapalkkaisia byrokraatteja
kilpailuttamaan ulkoistetut toiminnat.

Anna-Leena Nieminen

Kirjoitin ay-liikkeen kyseenalaisesta erityisasemasta eli kartellin asemasta jolloin se voi muun muassa vaatia palkankorotuksia tuottavuudesta huolimatta. Eli ay-liike toimii erityisaseman avulla epäreilusti.

En siis tosiaankaan ole yhdistymisvapautta vastaan.

Kokonaisveroaste on n. 70%. Yhtiöverotusta on alennettu mutta joitakin muita veroja korotettu ja/tai tuotettu lisää veroja eli ylipäätään sosiaalidemokraattinen poliitikka on hölmöläisen peiton tekoa.

Yksi syy ulkoistamiseen (täysin epäonnistuneeseen) on tarve jatkuvasti kasvavien menojen pienentämiseen. Managerismi on surkeaa ja kallista. Paljon parempi olisi kunnolla yksityistää eli vapauttaa markkinat, mutta se ei syvästi sosiaalidemokraattisessa(kuten toin blogissani esille) sovi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Aloin oikeen pohtimaan tuota juttua,että kyllä sittenkin taidat olla toisten vapauksia vastaan ja erityisesti yhdistysmisvapautta. Et voi näet sietää joukkovoimaa,koska sillä on aina silloin erityisasema taloudessa. Se pilaa sen näkemyksen missä kaksi _saman arvoista ja saman turvallisuuden omaavaa_ tekee vapaaehtoisesti kauppaa keskenään mistä kummatkin hyötyvät.

Eikö asia olekkin noin?

Toisinpäin ajateltuna asia menee sitten taas niin,että työnantaja ei maksa palkankorotuksia tuottavuuden noususta huolimatta,koska se on hänen etunsa.

Näet itse AY-liike vastusti aikanaan esim. yleissitovuuden toteuttamista ihan loogisista syistäkin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei ay liike ole mikään kartelli.
Mistä muka kokonaisveroaste on 70%?
Tuota samaa hölmöläisvertausta olen minäkin monasti käyttänyt hallituksen politiikasta jossa ei ole pelkästään demareita.
Menot ovat pitkälle palkkakustannuksia, ei ole mielekästä säästää laittamalla pienipalkkaisia ihmisiä kilometritehtaalle.
Ns. vapaat markkinat johtavat väistämättä kartelleihin ja monopolisoitumiseen. Oletko ikinä pelannut lautapeliä nimeltään Monopoli?

Anna-Leena Nieminen

On se kartelli tai siihen verrattavissa, kun kilpailua on rajoitettu(mikä on johtanut monopoliin*) eli ay-liike voi yksipuolisesti määrätä työn hinnan (uhkailemalla ja kiristämällä).

Verotuksen hinta(oli jo linkitettynä aiemmassa blogissani)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ApEC4...

Juurihan tässä blogissa tuotiin esille - mikä oli blogini pointti - että kaikki puolueet ovat käytännössä demareita(listasin demaripoliitikan muuttumattomat tekijät, vaikka siis Kokoomus on ollut jo vallassa jonkin aikaa)

Ei ole mielekästä pitää markkinoita suljettuina, koska silloin ihmisiä joutuu "kilometritehtaalle".

Olen pelannut Monopolia, mutta oletko sinä pelannut sitä tällä tavalla?

http://pasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19718-mista-i...

*Monopoleja ja kartelleja aiheuttaa vain valtio(kilpailua rajoittamalla).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sehän on koko "vapaan" markkinatalouden idea,että hinnat voi vapaasti määritellä, myös oman työnsä hinnan. Ilman ammattiyhdistyksiä siihen ei olisi mahdollisuuksia.
Eihän markkinat ole suljettu kun tuotteita tuodaan ja viedään ympäri maailmaa.
Olet täysin väärässä; kilpailun voittavat jotkut jotka sitten fuusioituvat ja lopulta kaikki tuotanto on monopuolilla. Ellei isoja yrityskauppoja pitäisi hyväksyä kilpailulainsäädännön puitteissa näin olisi jo käynyt aikoja sitten.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En ole pelannut noilla ehdotetuilla säännöillä. Ja sellainen pelihän ei vastaa todellisuutta, koko ajanhan pankit luovat uutta rahaa myöntämällä lainoja.
Viime aikoina EU:n, USA:n, Japanin ym. maailman suuret keskuspankit ovat laskeneet liikeelle valtavasti rahaa. Inflaatiohan siitä seuraa joten Kiina ja Japani ovat vaihtaneet rahansa kultaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sanaleikit jatkuu.. osa 11 045

Jouni Nordman

Suomella on ongelma, sillä meillä suurin osa poliitikoista on humanisti, joille talous matematiikka on ikävää ja luokitellaan mahdottomaksi ymmärtää. Sillä jos Suomen taloudesta pidettäisiin kirjanpito, niin verottaja olisi sen ajanut kolkkaan ajat sitten ja oikeus laittanut sen valkasaneeraukseen seuraavaksi 10 vuoden ajaksi.

Eli jos päättäjille voidaan uskotella ihan mitä , niin heiltä 80 jäänyt lukematta tai ymmärtämättä, mikä on sadun "kukuninkaan uudet vaattet" opetus.

Toimituksen poiminnat