Uskalla ajatella toisin "Poliitikot eivät koskaan syytä sinua ahneudesta kun haluat muiden rahoja, ainoastaan silloin kun haluat pitää omasi" - Joseph Sobran

Heittolaukauksia hyvinvointivaltiosta

 • Lukuja ei tarvita. Jo rakenne paljastaa hv-valtion ikävän todellisuuden. Pieni joukko määrää kaikesta yhä pienenevän joukon kust
  Lukuja ei tarvita. Jo rakenne paljastaa hv-valtion ikävän todellisuuden. Pieni joukko määrää kaikesta yhä pienenevän joukon kust
 • Luokkayhteiskunnan raha- ja pankkijärjestelmä. Kuluttamisen noidankehä. Velkavuorten kasvu.
  Luokkayhteiskunnan raha- ja pankkijärjestelmä. Kuluttamisen noidankehä. Velkavuorten kasvu.
 1. Hyvinvointivaltio on luokkayhteiskunta

 2. Hyvinvointivaltiossa palkkaus määräytyy ay-liikkeen tuottavuuden mukaan.

 3. Hyvinvointivaltion palvelut palvelevat byrokraatteja

 4. Hyvinvointivaltio rahoitetaan toisen ihmisen pään sisäänmenemisellä ja päätä vadille uhkailemalla.

 5. Hyvinvointivaltio takaa ihmisten elämän kunnes ryöstettävät ihmiset loppuvat

 6. Hyvinvointivaltion koulutusjärjestelmä on valtion orjien valmistusautomaatti.

 7. Hyvinvointivaltio huolehtii terveydestä, sairaita riittää.

 8. Hyvinvointivaltiossa on byrokraattien markkinat.

 9. Hyvinvointivaltio edellyttää talouskasvua ja perustuu sen tuhoamiseen.

 10. Hyvinvointivaltio hoitaa työllisyyttä, ja synnyttää työttömiä.

 11. Hyvinvointivaltio kalastaa köyhiä turvaverkkoonsa.

 12. Hyvinvointivaltio kannattaa väkivallattomuutta ja perustuu väkivaltaan.

 13. Hyvinvointivaltio säästää luontoa ja perustuu kerskakuluttamiseen.

 14. Hyvinvointivaltio vaalii tasa-arvoa ja pitää yllä eturyhmiä ja etuoikeuksia.

 15. Hyvinvointivaltiossa vähemmistö on suvaitsevaisia.

 16. Hyvinvointivaltio on älyllisen epärehellisesti liberaali.

 17. Hyvinvointivaltiossa on vapaasti sensuroitu media.

 18. Hyvinvointivaltio kitkee harmaata taloutta ja käyttää veroparatiiseja.

 19. Hyvinvointivaltion isä on satusetä Keynes.

 20. Hyvinvointivaltio on lakitehdas jolla on kartelli.

 

 1. Hyvinvointivaltio on korporatistien rakentama kollektivistinen korttitalo.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

22. Hyvinvointivaltiossa haukutaan herrat. Se jälkeen samoja herroja äänestetään.

23. Hyvinvointivaltiossa raharikkaita vihataan,mutta ihaillaan Selännettä ja Räikköstä.

24. Hyvinvointivaltiossa nettiin ja kännyyn kuluu yhtä paljon,kuin kämpän lämmitykseen.

25. Hyvinvointivaltiossa syrjäydytään niin,ettei osata töitä enää tehdäkkään.

Aslak Koivuila

26. Hyvinvointivaltiossa palkat sanalee tarjouskilpailut, jotka voittaa firmat, joilla on eniten paperittomia orjia lattiamjoituksessa, myös koulutettuja.

Jouni Nordman

Hyvinvointi valtio valitse päättäjikisi pelkureita, jolla turvaavat että mikään ei muutu. Hyvinvointivalitossa kovasti moralisoidaan niitä jotka eivät halua osalistua tämän järjestelmän maksamiseen, vaan harjoittavat verosuunnitelua ja ovat lojaleja ainoastaan tehokkuudelle, eivätkä suostu maksamaan täysin epärealistisen byrokratian kuluja.

Eli ainoa mikä enään Suomesta erottaa kommunisti valitosta, on täältä saavielä lähteä vapaasti, eli rajoilla ei ole vartioita jotka amupvat rajan yli yrittävät. Toisaalta Suomi kylläkin maahantulijoita halaa kyseenalaistaa, sillä jos satu tuomaan pikkasen isomman erän viinaksia, niin sinut pistetään todistaman että olet laillisesti toimiva. Eli kaukana emme enään ole pisteestä, jolloin noi kiväärimiehet tulevat rajoille.

Eero Mattila

Ihan hyviä heittoja.
- Itse näkisin hyvinvointivaltion nykyisin niin absurdiksi, että suuri osa hyvinvointivaltion julkisen sektorin työpaikoista perustuvat siihen että ihmiset voivat pahoin - ovat sairaita, työttömiä, köyhiä...
- terveyskeskukset, työvoimatoimistot, sosiaalitoimistot vain luetteloivat ihmisiä ja laittavat näitä jonoon, itse ongelmiin ei haluta puuttua, koska ne työllistävät näitä hyvinvointivaltion palkkatyöläisiä.

Anna-Leena Nieminen

Hyvinvointivaltiossa palvelut palvelevat vain byrokraatteja

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/06/30/kuopi...

Omaisille ei ilmoitettu.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Nykyinen tila kuvataan leimalla, eli hyvinvointivaltiolla. Sen jälkeen liitetään leimaan kaikki ikävä.

Parempi keskustella nykytilan hyvistä ja huonoista puolista. Kokonaisuutana ja joskus tarkentaen johonkin erilliseksi katsottavaan.

Jos asioita käydään läpi kohta kohdalta tai paremman kokonaisuuden näkökulmasta, ei varsinaisista nimikkeistä ja haukkumakohdista tarvitse välittää ollenkaan.

EM on parempi tapa edistää asioita. Muu on jumetuksellista. Käsitteet on kommunikaation helpottamiseksi. Nyt jää kiistaksi jopa se, mitä tarkoitetaan hyvinvointivaltiolla ja mitä sen nojalla voidaan kaataa. Eli ei päästä mihinkään.

Anna-Leena Nieminen

Hyvinvointivaltiossa kaikki hyvä on valheellista hyvää, lyhytnäköistä hyvää.

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

Hyvä kun kärjistät.

Pikku sivupoluille vievä huomautus: Toinen kuva lienee jostain jenkkimatskusta "osittainen kassavarantovelvoite eli laillistettu petos".

Samaa kuulee paljon "Pankkitalletus on tyhjästä luotua velkaa"-lapun alla.

Mielestäni parempi on ajatella että pankkitlitalletus on kuluttajan erikseen tietoisesti hyväksymä tapa pitää keskuspankkirahan (seteleiden) kaltaista ostovoimaa hyvin likvidissä (mutta ei riskittömässä) pankin lyhytaikaisessa velassa.

Jos tuollaisen ajatteluhypyn tekee, on sitten ihan itse vastuussa siitä jos "petos" realisoituu luottotappiona. Jos tällaisesta on epäilys, kannattaa vaihtaa pankkiaan ja pankkitiliään. Voi jopa pitää rahansa vaikka velkakirjoissa tai ihan käteisenä.

Se että pankkitilien takana olisi 100% keskuspankkirahaa on mielestäni vähän sama kuin vaadittaisiin että ilman 100% vakuuksia ei saisi otaa lainaa. Ja onko se keskuspankin raha nyt sitten niin ihmeellistä sekään vakuutena?

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Kärjistäminen on ok, kunhan tulee selkeästi esiin, että kyseessä on kärjistys tai yleisemmin jopa yksinomainen kärjistäjä. Jos tätä ei tiedä, voi esitetty olla liian hassua, ja mennä suoraan ö-mappiin.

Asiallinen suhtautuminen kirjoitettuun voidaan muodostaa paremmin, jos kirjoituksen luonne tunnetaan. Jos tuntemusta ei ole, on kohtalona hylkäys tai hyväksyminen. Kumpikin aika outoja reagointeja kärjistykseen.

Rooleihin liittyy ongelmia. Jos on puhdas kärjistäjä agendan ja vastapuolen suhteen, on oikeasti fundamentalististyylinen. Helppo tapaus mm blokattavaksi. Jos on monipuolisesti asioita tarkasteleva, on helposti mihinkään kuulumaton. Ongelma tämäkin, tosin enemmän sen takia, että on pääosin yksinapaisuutta, ja se on oletuksenakin.

Tietty roolitus ja kokonaispaketittaminen tietyn nimikkeen alaiseksi tuo jotain selkeyttä rakenteluun ja suhtautumisiin. Elämää kohtaan tuo on helposti väkivaltaa.

Kyseessä on kuitenkin järjestelyt, joiden on tarkoitus koskea jotain ihmisille kuuluvaa, eikä rakentaa kauniin loogisia ja yksiselitteisiä rakennelmia. Pointtia tuossakin, mutta monesti kunnon selkeyden takaa on löydettävissä selkeää runnomista. Kaunista kuvausta, jälki tuhoisampaa. Pinta kiiltää, vaikutelmat kunnossa, jne.

Rakennelmien kauneus ja selkeys ei ole aina pois siltä, mitä ne merkitsevät käytännössä. Tähän ei päästä ainakaan yksipuolisilla näkemyksillä. Jos on idea tai ideologia, sen tulee olla enemmän kokonaisuuteen liittyvä ei niin paljon vain kokonaisuuden osaan kuuluva. Ja tää lienee harvinaisempaa.

Anna-Leena Nieminen

Vastaus Samille

Tuo on mahdollista vain vapaassa yhteiskunnassa ei nykyisessä järjestelmässä, koska inflaatio ja valtion rahamonopoli.

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

En oikein ymmärtänyt. Esimerkkinä bitcoinin takana ei ole yhtään mitään, pelkkä kuoriarvopaperi, jolla on hinta. Yksityiset rahat voivat olla puhdasta FIAT:ia (tai kuten bitcoin, vielä vähemmän, koska sillä ei voi makssa veroja eikä sitä ole pakko ottaa vastaan maksuvälineenä) siinä missä julkisetkin rahat.

http://samimiettinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1572...

En usko että 100% vakuudelliselle (ja millä vakuudella sitten?) rahalla on hirmuista yksityistä kysyntää.

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #14

Valtion rahamonopoliin sisältyy keskuspankki joka harjoittaa korkopolitiikkaa eli järjestelmä on keinotekoinen

Rahoja ei voi pitää käteisenä, koska niiden arvo heikkenee nykyisessä inflatorisessa velkatalousjärjestelmässä( korot harjoitetun poliitikan takia keinotekoisen matalat)

Osittaisen kassavarantovelvoitteen mahdollistama luotonlaajennus aiheuttaa jatkuvia talouden nousu- ja laskusuhdanteita mikä häiriinnyttää markkinatalouden.

Ylipäätään säästöjen puute aiheuttaa kuplatalouden. Se on tyhjästä luodun ja valtion manipuloiman rahan hinta.

  "Because you can create paper money out of thin air, you can also create credit out of thin air. In fact, because you can create credit out of nothing (without any savings on your part), you can offer loans at cheaper rates than anyone else, even at an interest rate as low as zero (or even at a negative rate). With this ability, not only is your former dependency on banks and the banking industry eliminated; you can, moreover, make banks dependent on you, and you can forge a permanent alliance and complicity between banks and state. You don't even have to become involved in the business of investing the credit yourself. That task, and the risk involved in it, you can safely leave to commercial banks. What you, your central bank, need to do is only this: You create credit out of thin air and then loan this money, at below-market interest rates, to commercial banks. Instead of you paying interest to banks, banks now pay interest to you. And the banks in turn loan out your newly created easy credit to their business friends at somewhat higher but still submarket interest rates (to earn from the interest differential). In addition, to make the banks especially keen on working with you, you may permit the banks to create a certain amount of their own new credit (of checkbook money) in addition and on top of the credit that you have created (fractional-reserve banking).

http://mises.org/daily/5749/Why-the-State-Demands-...

Pankin ja pankkitilin vaihtaminenkaan ei siis auta...

Eero Mattila

Herätys! jo pitkään pankit ovat vaatineet esim. yrittäjältä vakuudeksi paljon enemmän kuin 100 prosenttia lainan arvosta. Kuukausi sitten naapuri sai 15 000 lainan 50 000 euron vakuuksilla.
- Itse tein maakauppoja ja 20 000 lainaan vaadittiin 45 000 euroa reaaliavakuuksia kuusi vuotta sitten.

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

No juu, mutta asiakkaallesi annat kyllä 100% vakuudettoman lainan, jota myyntisaatavaksi myös kutsutaan ;)

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Nykyiseen toteutukseen liittyy paljon hyvää. Se on kokonaisuutta tukeva, kokonaisratkaisu.

Jos on otettavissa erikseen jokin hyvinvointivaltioksi kuvattu ideologia ja sen näkyminen nyky-yhteiskunnassa, niin kyseessä on eräs vinkkeli, josta katsoa. Toisenlaista vinkkeli edustaa vaikka blogisti.

Erilaiset näkökulmat ideologioineen tuovat rikkautta. Mutta vain, jos niistä osataan tuoda kokonaisuuteen jotain edistävää. Jos blogisti ei näe hyvinvointivaltiossa suuremmin ideaa, niin saman linjan voisi ottaa myös blogistin ideaan jne.

Yksinapaispainotteisesti voi olla liikkeellä, mutta jos sulkee muut navat pois, voi mielestäni jäädä omaan kuplaansa. Kritiikki ei tunnu kritiikiltä, jos ei osaa myöntää hyvää kritiikin kohteessa. Tulee se tunne, että onko kriitikko ollenkaan uskottava. Kyse on uskottavuudesta, ja hyvä jos se joskus meneekin.

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Kaikkien vaihtoehtoisten elämäntapojen tukahduttaminen on elinehto paratiisia lupaaville hallintohimmeleille.

Tiukoilla rakentamismääräyksillä ja maanomistajien subventoinnilla estetään halpatyövoiman joukkopako omavaraistalouteen.

Rauha yhteiskunnassa vallitsee tasan niin kauan kun ihmisellä on valtiolle välineellistä arvoa eli maksajat eivät kyseenalaista asemaansa valtion nöyränä verojuhtana.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Juu,vallankumous ! Ei sittenkään,vaan rauhanomainen vallankumous. Jos äänestettäis pienpuolueita ja vaihdettais koko sakki. Mikäli homma ei toimi,niin taas vaihto vaaleissa. Mutta kun ei uskalleta,niin jatketaan näin.

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Vallankumous on itsensä tekeminen mahdollisimman pitkälle riippumattomaksi valtion korttitalosta. On pedattava itselleen sellainen asema, ettei oikeastaan enää kiinnostakaan nähdä Jyrkiä munista kahvinkupinsankaan hirtettynä Tuomiokirkon edessä, koska se ei vaikuta omaan elämään millään tavalla.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen Vastaus kommenttiin #16

Eli mennään takaisin siihen " lastu virrassa" aikaan ?

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Luin, tai siis silmäilin jälkikäteen Anna-Leena Niemisen blogikirjoituksia. En niistä käytyjä keskusteluja. Vaikea vetää kunnon johtopäätöksiä. Ajattelun arvoinen teema. Miten järjestellä peruskuviot. Mikä on hyvä perusmalli, jolle rakentaa lisää tarvittavaa, ja joka tukee selkeästi sitä, mikä on tärkeää.

Perusajatus voisi tässä idearakenteessa olla se, että rakennelmien täytyy olla tarkoituksenmukaisia, eli hyvin palvelevia. Tarkoittaa sitä, että järjestelyillä on vankka kytkentä siihen, mitä tarvitsemme.

Suuret kokonaisuudet ovat helposti kiistanalaisia, koska niihin liittyy helposti niin paljon ristivetoa. Jos jonkin tietyn suuruuden taakse löytyy riittävästi yksituumaisuutta niin, ettei ko suuruutta koskevat järjestelyt ole muille haitta, niin rakennelma on ok. Asioita voidaan silloin järjestää yhteisen perustan pohjalta, ja vain tätä "voimanlähdettä" käyttäen.

Suuruudessa on voimaa ja potentiaalia, ja mahdollisuuden käyttäjälle on tiedossa hyvä palkinto. On houkuttelevaa yrittää poimia hedelmä melko suoraan, eli saada tavoite nykyhetkeen saman tien, tai mahdollisimman pikaisesti.

Esim suuria, hankalia tai riskialttiita kokonaisuuksia on tolkutonta rakentaa suoraan. Tehdään sitä, mitä osataan, ja jolla on varma yhteys siihen, mitä tarvitaan. Tärkeintä on säilyttää yhteys palkkiojärjestelmään. Kun kytkentä siihen on hyvä, toimija ei voi sekoilla, sillä se aiheuttaa kipua välittömästi. Toisaalta onnistumisen on oltava samalla tavoin helposti liitettävissä ratkaisuihin.

Tärkeissä toiminnoissa ja niihin liittyvissä järjestelyissä on säilytettävä tuntuma tulokseen. Jos tätä vaatimusta ei voida täyttää, tulisi toiminta ja rakentelu lopettaa. Asiat takaisin niin yksinkertaiseksi, että on taatusti tuntuma, josta yrittää jatkoa, mikäli oikeasti tarve.

Edellinen tarkoittaa sitä, ettei tehdä kyseenalaisia asioita. Toiminta, jonka hyödyllisyyttä ei osata näyttää toteen, lopetetaan. Vähimmäisvaatimuksena jokin arvelu siitä, että toiminnalla on jokin yhteys hyvinvointiin.

––––––––––––––––––––––––––––

Yksilöillä itsellään on vahva tuntuma omaan tilaan, ja sen tilan hallinnoinnin tulisi olla vapaata. Tällöin toteutuu terveen toiminnan ensimmäinen ehto.

Toinen ehto on tietysti se, ettei yksilön hakemisista ja hänen viritelmistään ole haittaa eikä mahdollista uhkaa muille. Tämä on jo vaikeampi asia monesta syystä.

Kakkosehdon täyttyminen tarkoittaa sujuvaa keskinäistä kanssakäymistä. Tätä ei ole mahdollisuus korvata millään järjestelmällä. Kanssakäyminen on välitöntä tai jotain järkevästi ottaen rakennetumpaa politiikkaa eri yhteyksissä.

Tärkeintä olisi turvata yksilönvapaus ja kanssakäyminen. Mitä muuta tarvitaan?

Jos esim jokin yksilönvapaus, vaikka useamman yksilön rakentamana järjestelynä johtaa siihen, että kanssakäymiselle tai joillekin tahoille koituu uhkaa, tulee ko rakennelma purkaa.

Kanssakäyminen on ideointia, huomioonottamista, kilpailua, vääntöä, ... Niiltä ei saa olla mahdollista suojautua. Tarkoittaa, että elämää ei olisi mahdollista varmistaa asemia rakennellen kuten on ollut tapana tehdä.

Asemasotavaiheesta on päästävä. Siis kaivetuista poteroista. Noita tarvitaan toki edelleen, mutta vaatimus on, että niiden täytyy olla perusteltuja ja haitattomia.

Hyvinvointivaltio ja muutkin järjestelyt maailmalla voivat olla tässä vaiheessa asemasotaa. Tähän päädyttäisiin joka tapauksessa jokaisen pelitilanteen jossain vaiheessa alun jälkeen. Miten varmistetaan se, että peli on jatkuvasti kaikille pelattava. Sekö se kysymys on?

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Jatkuvan pelitilanteen turvaamisen vaihtoehtona on tosiaan perinteinen malli.

Pelikenttä luodaan avoimeksi ajoittain toteutetuilla vallankumouksilla. Sen jälkeen varustaudutaan asemientekovaiheeseen, kunnes ollaan taas jumissa, ja tarvitaan hajoitus.

Toinen tulevaisuuden vaihtoehto on, että saavutetut asemat voidaan pitää loppuun asti. Joille ei asemia riitä, voivat poistua pelistä. Tiputuspeli jatkuu kunnes viimeinenkään ei tule itsekseen enää toimeen.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Hallitus sai aikaan sote-paketin. Terveydenhoidon osalta on jotain raameja valmiina, joiden pohjalta voidaan toteuttaa jotain toimivaa. Joku taisi kehaista edistyksestä.

Usein suunnittelua halveksitaan. Toiminta olisi tärkeämpää. Joskus harvemmin on joku yrittänyt päinvastaista, ja onhan päinvastaista kai vieläkin joissain yhteyksissä.

Kukaan ei kuitenkaan halveksi aivoja eikä tolkkua. Järjetöntä ja mielenvikaista toimintaa ehkä. Nojaa. Jos arvioitavana on jokin isompi juttu, kuten vaikka kokonaisjärjestelyt, niin asia ei ole tietysti näin.

Missä ovat järkevät raamit yleisten toimintojen järjestelylle? Ainiin. Asia on uskonnollinen. On olemassa eri uskontoja, joihin liittyy erilaisia ideoita. Yksitäiset ajatukset ovat joko uskonsuuntaan kuuluvia, tai harhaoppia.

Miksi tilannetta voi olla ihan realistinen kuvata vaikka em tavalla?

Anna-Leena Nieminen

Ei ole olemassa mitään "yleisiä toimintoja."

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

No, sanotaan, että kaikelle toiminnalle on yhteisiä raameja. Toiminnat voidaan yleistää, ja luoda jotain tämän pohjalta.

Saadaan jotain tolkkua niin, ettei kaikki ole niin sirpaloituneesti ajateltua.

Toimituksen poiminnat