Uskalla ajatella toisin "Poliitikot eivät koskaan syytä sinua ahneudesta kun haluat muiden rahoja, ainoastaan silloin kun haluat pitää omasi" - Joseph Sobran

Maksuton koulu on valtion asettama ansa

  • Maksuton koulu on valtion asettama ansa
  • Maksuton koulu on valtion asettama ansa

Oppivelvollisuus on hyvin kyseenalainen, koska ensinnäkin miten se, että kouluttaako omat lapsensa vai ei tai miten kouluttaa, voi kuulua muille ja toiseksi oppivelvollisuus edellyttää, että on opiskeltava valtion laatimalla ohjelmalla.

 

Libertaari Lew Rockwell sanoo sattuvasti, eli paljastaa yhden valtion suuren valheen:

 

“Valtion koulutuksen todelllinen tarkoitus ei ole valtion hyvyys tai huoli kansalaisista vaan juurruuttaa lapset hallituksen propagandalla ettei heistä tulisi uhkaa valtiokoneistolle. He kiinnittivät itse ketjut omiin nilkkoihinsa.” (Alkuperäinen teksti kuvassa 1).

 

Tämä on hyvin surullista ja on juuri yksi syy ihmisten sokeaan valtiouskovaisuuteen. Ihmisten itsenäinen ja kyseenalaistava ajattelu tuhotaan heti alkumetreillä eli kavalasti laitetaan tekemään itse itsestään valtion orjia.(kts. kuva 2)

 

Valtion koulu onkin valtion asettamista ansoista pahin. Tämän takia valtion koulutusmonopolia ei suostuta purkamaan eli yksityisten koulujen perustamista ei sallita eikä siitä edes keskustella. Saatikka oppivelvollisuutta lakkautettaisi. Sitähän pidennettiin juuri ja miksiköhän...

 

Koulutuksen ollessa vapaata koulutusajat olisivat huomattavasti lyhyempiä, valinnanvaraa  ja -vapautta olisi rajattomasti(mm. nettikoulutus). Koulutus myös kohdistuisi tarkoituksenmukaisemmin eli kykyjen, kiinnostuksen, työn tarpeen ym. mukaan. Koulutuksen taso nousisi huimasti kilpailun myötä. Tasapäistäminen loppuisi, monimuotoisuus kasvaisi ja kulttuuri kukoistaisi. Nythän asia on täysin päinvastoin ja seuraukset sen mukaiset(työttömyys, kouluvaikeudet) Näillä seurauksilla valtio voi kasvattaa itseään palkkaamalla yhä lisää koulupsykologeja, kouluavustajia (s.89), työvoimatoimistovirkailijoita, kelan työntekijöitä jne.

 

Ja miten raikastuisikaan yliopisto-opiskelu. Tunkkaiset valtion yliopistothan ovat oikein sosialismin ja etatismin sikiämispaikkoja.

 

Aika monien kuulee ja näkee kommentoivan kansalaisten sinisilmäisyydestä ja lammasmaisuudesta yms., mutta outoa kyllä nämä samaiset arvostelijat kannattavat samaan hengenvetoon valtion maksutonta koulutusta ja oppivelvollisuutta. Älyllistä epärehellisyyttä vai älyttömyyttä?

 

Aina silloin kun valtio tarjoaa jotain maksutonta niin pitäisi kuulla hälytyskellojen soivan. “Liian hyvää ollakseen totta.


Ja osaltaan tämän valtion harjoittaman aivopesun takia nyt mennään lujaa vauhtia kohti sosialistista ja totalitaristista hanketta eli EU-liittovaltiota; pankki-, fiskaali-, ja lopulta talousunionia, yhdellä nimellä tulonsiirtounionia kohti, jossa on mammuttimainen keskushallinto ja valtiokoneisto säädäntötulvineen ja sitä myöden korruptioineen. Se on eräänlainen eurooppalainen orjuuttamisen päätepiste, huippu. Tästähän varoitti jo yli sata vuotta sitten Herbert Spencer. Vapauden ja vaurauden loppu ja pahimmassa tapauksessa rauhankin loppu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Jouni Nordman

Tossa olen hyvin vahvasti itse miettinyt panenko lapseni kouluun vai en, sillä itse en millää pidä siitä mallista jossa vain opetetaan juuri tämän sosialistisen koulukunna mallista lauma oppia. Jossa on mahdollisimman vähään viety yksilölistä eroavuukisa ja lahjakkuukisa erottavat aineet. Joista musiikki, kuvaamataito ja käsityö tuntien määrää on rajotettu suhteessa luonnontieteelisiin ja kileiopillisiin aineisiin suhteutettuna.

Sillä tällä hetkellä esim. pääkaupunki seudulla juuri näm näihin luovuutta painottaviin aineisiin johtavat koulut ovat suurin muoto eriarvoisuuden lisääntymisestä maansisällä. Joka myös johtaa suoraan maaseudun koulu järjestelmän heikkenemiseen, ellei siellä osat painotaa oikein näihin aineisiin.

Anna-Leena Nieminen

Valitettavasti sinulla(kuten ei muillakaan vanhemmilla) ole paljon valinnanvaraa miettiä "laittaako lapsensa kouluun vai ei", sillä jos kouluttaa itse lapsensa kotona niin joutuu kuitenkin kouluttamaan valtion laatiman ohjelman mukaan.

Ja niinpä niin, pahinta valtion kouluissa on yksilöllisyyden tuhoaminen(orjuuttamisen lisäksi).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Lapset eivät ole vanhempiensa omaisuutta.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Eivät, mutta vanhemmilla on insentiivi antaa lapsillensa hyvät eväät maailmaan. Toisin kuin valtion johdolla. Heillä on vain insentiivi turvata oman valtansa jatkuminen :).

Jonne Harja

Onko tämä satiiria?
Vanhemmat ovat usein vähiten objektiivisia lapsiensa ja oikeiden päätösten suhteen. Olisi järkevämpää huostaanottaa kaikki lapset ja kasvattaa heistä kunnollisia kansalaisia, niin etteivät vanhempien epätäydellisyydet ja puutteet pääsisi heitä vahingoittamaan. Vanhemmatkin voisivat keskittyä itsensä ja parisuhteensa kehittämiseen sekä voisivat viettää laatuaikaa lastensa kanssa arvostaen sitä. Kaikille jäisi enemmän aikaa ajattelulle ja politiikalle.
Valtionjohto on verrattaen paljon objektiivisempi taho tässä, eivätkä ne virat periydy. Ehkä päästäisiin tilanteeseen jossa kaikilla olisi insentiivi aidosti yhteisen valtion kehittämiseen, eivätkä kaikki vain hakisi omaa etuaan.

Vastaukseni oli tarkoituksella lievästi provosoiva.

Markus Lehtipuu

Lapset eivät ole valtion omaisuutta.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Valtiojärjestelmä on liukunut jo aivan väärään suuntaan.

Perheiltä viedään itsemäärämisoikeus mitä viekkain keinoin!

Toimeentuloa siirretään valtion hoiviin, ja vastuuta perässä.

Vähän niinkuin eurooppa laivaa, talous euroopan holviin, ja kansat ovat niitä lapsia, joita pitää johtaa. Muut määrää kaiken.

Euroopan unioni on samaa maata euraasian ja muiden sosialististen yhteisöjen synnyssä.

Euroopan vapaus ei tarkoita ihmisen vapautta. Eikä ainakaan yksilön vapautta!

Yhteistyö edellyttää vapautta, eikä suinkaan liittojen klikkiä.

Mikael Kerokoski

Kotikoulu on toistaiseksi laillinen ja hyvä vaihtoehto jos vanhemmilla riittää aikaa ja osaamista. 9-vuotisen peruskoulun vetää läpi noin puolessa ajassa. Esim Espoossa taideaineista tehdään tentti 7. vuosiluokalla, tiedeaineissa 9. vuosiluokalla jos on kotikoulussa. Päättötodistuksen antaa valvova koulu.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mikä on tuo hirveä valtio? Vai kuka on tuo kammottava valtio? Valtio on kuitenkin kaiken pahan alku ja juuri. Siitä, siis valtiosta, on meidän päästävä pois. Eläköön valtioton Suomi!

Anna-Leena Nieminen

Valtio = valtaeliitti, mafiaan verrattavissa

(lainaus "uudesta sanakirjasta")

Valtioton Suomi kuulostaa todella hyvältä, siinä olisi vain se mitä kuuluukin olla eikä mitään muuta eli suomalaiset harjoittaisivat rauhassa vaihdantaa keskenään, tekisivät työtä tai harjoittaisivat yritystoimintaa keskenään sopimillaan ehdoilla ilman välistävetäjää

Ja ylipäätään eläisivät oman näkemyksensä mukaan eikä poliitikkojen näkemysten mukaan kuten nykyisin (monikulttuurin, ilmastomuutoksen/vihreyden, sosialismin jne. pakkosyöttö)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei valtio ole mikään ihmisryhmä, se on organisaatio.

Toimituksen poiminnat